:

Wat is het verschil tussen een banketbakker en een patissier?

Kyano Hulst
Kyano Hulst
2025-08-30 15:19:38
Count answers : 30
0
Een banketbakker, in België en Zuid-Nederland ook patissier of suikerbakker genoemd, is een bakker die is gespecialiseerd in banket en zoetwaren. Een banketbakker bakt en verkoopt onder meer de volgende producten: Cake Chocolade Gebak Koekjes Marsepein Taart Naast zoete producten maken banketbakkers vaak ook hartige gerechten zoals: kaasbroodjes saucijzenbroodje rundvleeskroket[1] pasteitjes De "vader van het inmaakproces", Nicolas Appert, was van oorsprong een suikerbakker.
Lenn Mulder
Lenn Mulder
2025-08-30 13:20:34
Count answers : 25
0
Een banketbakker is gespecialiseerd in banketproducten: van het bedenken van het concept tot de productie en de verkoop. Met banketproducten bedoelen we alle bekende lekkernijen: gebak, chocolade, taarten, koekjes, cake en zelfs marsepein. Het grote verschil tussen deze beroepen is dat een patissier meer gespecialiseerd is in het exclusievere segment en zoetigheden. Banketbakkers kunnen immers ook producten op broodbasis verkopen.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een boulangerie en een patisserie?

Wat is een boulangerie? Een boulangerie is een Franse bakkerij, in tegenstelling tot een patisserie Lees meer

Wat is het verschil tussen een patissier en banketbakker?

Huh, is dat niet hetzelfde als een patissier? Toegegeven: wat een banketbakker doet, lijkt sterk op Lees meer