:

Wat is de beste kookwijn?

Boaz Demirci
Boaz Demirci
2025-08-28 02:59:50
Count answers : 28
0
Goede wijn gebruiken dus in de keuken. Wat de kok betreft: in het gezellige kookboek Ripailles staat hét recept voor boeuf bourguignon. Ingrediënten onder andere: twee flessen bourgogne. Bourgogne-zonder-meer en chambertin. Eén fles in de pan, andere fles in de kok. Ook bij mij thuis is duidelijk waar de chambertin in gaat. Wat is goed? Lekker genoeg om ook in de gasten te gieten. Nergens voor nodig dus om te koken met deftige drinkwijn. De subtiliteiten van sjieke wijn gaan verloren bij het koken. Slechte wijn blijft helaas hinderlijk aanwezig.
Mick Sahin
Mick Sahin
2025-08-28 00:25:46
Count answers : 26
0
Bij De Echoput kopen ze deze goedkope Merlot, en gebruiken dat om de basis van een saus te maken. Overigens is de afgebeelde Merlot weliswaar een goedkope bulkwijn, maar hij is wel met zorg uitgezocht. Klosse en zijn team hebben een hele rij goedkope wijnen uitgetest voor gebruik in sauzen.

Lees ook

Wat zijn de 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden?

Er zijn 7 soorten voorgerechten, inclusief voorbeelden: 1. Artisjok met dipsaus 2. Garnalen kroket Lees meer

Welke wijn gebruik je om te koken?

Om te bepalen of u het beste met rode of witte wijn kunt koken, is er een ezelsbruggetje, namelijk: Lees meer

Jari Timmermans
Jari Timmermans
2025-08-27 23:55:39
Count answers : 24
0
Wanneer gebruik je welke kleur wijn? Over het algemeen kunnen we zeggen; bij rood vlees kook je met rode wijn. Bij wit vlees of witte vis gebruik je voor je wijnsaus een witte wijn. Droge wijnen zijn goede kookwijnen. Gebruik rode of witte droge wijnen bij runderstoofpotjes, romige soepen, bij mosselen en in rode of witte wijnsaus. Zoete wijnen zijn vaak licht en delicaat van smaak. Ze zijn heel geschikt om in te pocheren. Pocheren betekent het garen van een ingrediënt in een vloeistof dat net niet kookt. Pocheer bijvoorbeeld peren in wijn, maak zoete wijnsaus bij fruittaartjes of maak een lichtzoete botersaus bij vis, kreeft of garnalen. Wijn over na het koken?
Ize Hussain
Ize Hussain
2025-08-27 23:49:18
Count answers : 27
0
Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot grigio. Maar ook een chardonnay zonder eikenhout of een gewürztraminer kan heel lekker zijn. Met rode wijn is het vooral belangrijk dat je een gemiddeld stevige wijn hebt met niet te veel tannines. Denk dan bijvoorbeeld aan een merlot.

Lees ook

Wat is de eenvoudigste vorm van een voorgerecht?

Een van de bekendste voorgerechten (naast tomatensoep) is wellicht carpaccio. Carpaccio is een erg m Lees meer

Wat is de volgorde van voorgerechten?

De gangen en volgorde van een klassiek diner zien er als volgt uit: 1. Amuse 2. Voorgerecht 3. So Lees meer