Manier 1: Groente wokken in een wokpan.
Begin met het verhitten van olie of boter in een pan, voeg gesneden groenten toe en roer regelmatig tot ze gaar zijn.
Manier 2: Groente koken in een snelkookpan.
Voeg de groenten, een kleine hoeveelheid water en kruiden toe, sluit de pan af en laat de stoom zijn werk doen.
Manier 3: Groente klaarmaken in een magnetron.
Plaats de groenten in een magnetronbestendige schaal, voeg een beetje water toe en dek af.
Manier 4: Groente stomen.
Plaats een stoommandje boven kokend water en stoom de groenten tot ze gaar zijn.
Manier 5: Groente roosteren in de oven.
Snijd de groenten, besprenkel met olie en kruiden en rooster tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Manier 6: Groente koken door te blancheren.
Blancheren houdt in dat groenten kort worden gekookt in kokend water en vervolgens worden ondergedompeld in ijswater om het kookproces te stoppen.