:

Kan ik rode kookwijn gebruiken in plaats van rode wijn?

Elizabeth van den Velden
Elizabeth van den Velden
2025-08-26 08:49:39
Count answers : 21
0
Wil je dit, om wat voor reden dan ook, toch niet gebruiken, neem dan een fles rode wijn, Giet in een pan en laat een minuut of 5 zachtjes koken. Nog een alternatief is rode wijnazijn. Dit is rode wijn die men bewust aan fruitvliegjes heeft blootgesteld. Vele fruitvliegjes hebben aan hun pootjes de azijnbacterie en deze zet alcohol om in azijnzuur. Dus ook in rode wijnaziin zit totaal geen alcohol en maakt een beetje goed wat je hebt verprutst door geen echte rode wijn te gebruiken. Als je rode wijn bij je gerecht doet tijdens het koken is de alcohol binnen 20 seconden helemaal verdwenen.
Tycho von Frijtag Drabbe Künzel
Tycho von Frijtag Drabbe Künzel
2025-08-26 08:30:22
Count answers : 25
0
Wanneer u een gerecht maakt van rood vlees, kunt u kiezen voor een rode kookwijn. Het is ook mogelijk om rode wijnsaus te serveren bij witte vis. Kies dan wel voor een lichtere rode wijn van Wijnspecialist zoals een zachte Pinot Noir. Hierdoor wordt de smaak van de kookwijn niet te overheersend. Is de wijn niet lekker om te drinken? Gebruik deze dan ook niet als kookwijn… Het gebruiken van een slecht ingrediënt zal u natuurlijk niet mee helpen om een lekker gerecht op tafel te krijgen.

Lees ook

Welke wijn is het lekkerst om bij te koken?

Over het algemeen kom je met witte wijn uit op drogere, frisse wijnen zoals sauvignon blanc of pinot Lees meer

Wat is een goede rode wijn om mee te koken?

Een lichte pinot noir, zoals onze pinot noir uit Pays d’Oc, is een goede keuze. Een Zuid-Afrikaanse Lees meer