Je kunt vis op verschillende manieren bereiden, zoals gebakken, gegrild, gepocheerd, in de oven of op de BBQ.
Gebakken vis:
Verhit wat olie of boter in de pan, leg de vis met de velkant naar beneden en laat hem in ongeveer 5 minuten gaar worden.
De vis is perfect als hij van binnen nog een beetje rosé is.
Gegrilde vis:
Marineer de vis van tevoren in sojasaus, olijfolie, knoflook en eventueel wat chilipeper.
Verhit een grillpan en gril de vis ongeveer 2 tot 3 minuten per kant.
De perfecte garing is lichtroze van binnen en met een grillstreep aan de buitenkant.
Gepocheerde vis:
Breng water of bouillon aan de kook en zet het vuur lager zodat de vloeistof net tegen de kook aanhangt.
Leg de vis in de bouillon en pocheer in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis.
En papillote:
Wikkel de visfilet samen met groenten en kruiden in bakpapier of aluminiumfolie en plaats het pakketje ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden.