:

Hoe kook je vis op een gezonde manier?

Sarah Wooning
Sarah Wooning
2025-08-24 23:57:32
Count answers : 33
0
Je kunt vis op verschillende manieren bereiden, zoals gebakken, gegrild, gepocheerd, in de oven of op de BBQ. Gebakken vis: Verhit wat olie of boter in de pan, leg de vis met de velkant naar beneden en laat hem in ongeveer 5 minuten gaar worden. De vis is perfect als hij van binnen nog een beetje rosé is. Gegrilde vis: Marineer de vis van tevoren in sojasaus, olijfolie, knoflook en eventueel wat chilipeper. Verhit een grillpan en gril de vis ongeveer 2 tot 3 minuten per kant. De perfecte garing is lichtroze van binnen en met een grillstreep aan de buitenkant. Gepocheerde vis: Breng water of bouillon aan de kook en zet het vuur lager zodat de vloeistof net tegen de kook aanhangt. Leg de vis in de bouillon en pocheer in ongeveer 6-8 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. En papillote: Wikkel de visfilet samen met groenten en kruiden in bakpapier of aluminiumfolie en plaats het pakketje ongeveer 15 minuten in een oven van 200 graden.
Rafael Mulder
Rafael Mulder
2025-08-24 23:04:00
Count answers : 15
0
Je kunt kabeljauw bakken, grillen, stoven of koken. Kabeljauwfilet bereid je in een koekenpan met een scheutje olijfolie. Bak de vis ongeveer 7 minuten en draai de filet halverwege om.

Lees ook

Hoe lang moet vis koken?

Hieronder staat hoe lang vis moet koken volgens de tekst: Verhit wat olie of boter in de pan, leg d Lees meer

Is het beter om vis op het fornuis of in de oven te bereiden?

Wil je vis bakken in de oven of grillen? Lees dan zeker onze tips voor vis in de oven en hoe je vis Lees meer

Stijn Kuiper
Stijn Kuiper
2025-08-24 21:54:45
Count answers : 21
0
Vis is een delicaat ingrediënt. Je kookt vis niet, maar pocheert hem in bouillon die net onder het kookpunt blijft. De combinatie van vis met verschillende groenten, ook met spinazie, is hemels. Voeg groenten toe aan de vis in de oven of serveer vis op bijvoorbeeld een bedje van prei. Visrecepten met veel groenten zorgen voor een op en top gezond resultaat. Ze zorgen ook voor meer verzadiging, smaak en textuur.