Kruiden in de traditionele Nederlandse keuken Van oorsprong werden de kruiden die we gebruikten, vooral lokaal geteeld.
Bovendien waren veel van die kruiden seizoensgebonden.
In de traditionele Nederlandse keuken werd bijvoorbeeld veel dille, selderij en peterselie gebruikt.
Ook nu gebruiken we deze kruiden nog veel in traditionele gerechten, zoals de welbekende Hollandse stamppotten.
Een specerij die van origine veel wordt gebruikt in de Nederlandse keuken, is nootmuskaat.
Tegenwoordig kun je tal van verschillende kruiden kopen in Nederland.
We zijn minder afhankelijk geworden van het seizoen en we kunnen kruiden van over de hele wereld importeren.
Zo heeft vrijwel iedere Nederlander kruidenpotjes met koriander, basilicum en tijm in de keuken staan.
Dit zijn kruiden die vroeger niet veel in de Nederlandse keuken werden gebruikt, maar vandaag de dag wel.
Anno 2024 koken de meeste Nederlanders niet alleen Nederlandse gerechten meer.
We kunnen bijvoorbeeld ook enorm genieten van een Italiaanse pasta of van gerechten uit Azië.
Dit zorgt er ook voor dat in de moderne keuken over het algemeen veel meer kruiden terug te vinden zijn.
Er zijn verschillende manieren om aan je kruiden en specerijen te komen.
Sommige mensen vinden het bijvoorbeeld leuk om ze zelf te kweken.
Op die manier heb je namelijk veel controle over de manier waarop de kruiden en specerijen worden geproduceerd.
Anderen kopen hun kruiden liever gewoon in de supermarkt.
Ben je iemand die graag kookt en nieuwe smaken uitprobeert, of vind je het geweldig om zo nu en dan een barbecue te organiseren?
In dat geval adviseren we je om eens naar het assortiment van Van Beekum Specerijen te kijken.