:

Wat is de beste vorm voor quiche?

Amir van der Meulen
Amir van der Meulen
2025-08-22 20:53:24
Count answers : 20
0
Een quichevorm met losse bodem is ideaal voor het maken van quiches, (hartige) taarten, vlaaien en tartelettes. Kleine quichevormen zijn ideaal voor het maken van meerdere mini tartelettes of quiches. Maak verrukkelijke zoete tartelettes of hartige quiches met de Patisse mini quichevorm met losse bodem!
Jayda van Geffen
Jayda van Geffen
2025-08-22 15:35:05
Count answers : 16
0
Metaal is ideaal omdat het de warmte goed geleidt en zorgt voor een knapperige bodem, vooral als het een anti-aanbaklaag heeft. Siliconen vormen zijn ook een goede optie vanwege hun hittebestendigheid en gemakkelijke reiniging. Standaard quichevormen hebben een diameter van 24-28 cm, maar kleinere vormen zijn geschikt voor individuele porties. Een geschulpte rand geeft een mooie presentatie, en een losse bodem maakt het gemakkelijker om de quiche uit de vorm te halen. Een quichevorm met losse bodem maakt het eenvoudig om je quiche uit de vorm te halen zonder de korst te beschadigen. Een goede quichevorm zorgt voor een perfecte balans tussen een krokante bodem en een smeuïge vulling. Onze bakvormen zijn gemaakt van siliconen en zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals ronde vormen en siliconen quichevormen. De fijne afwerking zorgt voor een prachtige presentatie, terwijl de duurzame materialen een lange levensduur garanderen. Bij Thuisbakkerswinkel kun je kiezen uit een ruim assortiment quichevormen. Van ronde quichevormen tot bakringen, je vindt altijd de juiste vorm voor jouw bakbehoeften.

Lees ook

Hoe krijg je de bodem van een quiche krokant?

Bak de bodem eerst blind voor. Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier Lees meer

Hoe lang moet quiche?

Bak de quiche in 30-35 minuten op 200 °C gaar en goudbruin. Opwarmen doe je in ongeveer 15-20 minut Lees meer