Bak de bodem eerst blind voor.
Prik met een vork gaten in de bodem en leg een groot stuk bakpapier in de vorm.
Bak de bodem in ca. 15 minuten gaar in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Bak de quiche laag in de oven, zodat de quiche goed van onderen wordt verhit.
Hoe sneller de bodem gaart, hoe minder vocht het deeg opneemt.
Bak de quiche op een voorverwarmde bakplaat.
Dan start het garen sneller én het is energiebewuster.
Klop een ei los en bestrijk de bodem na het blind bakken met het losgeklopte ei.
Tijdens het bakken stolt het ei en voorkomt het dat vocht in de bodem trekt.
Bak de bodem met het losgeklopte ei ca. 5 minuten voordat je de vulling toevoegt.
Je kunt de bodem bestrooien met fijngemalen beschuit, paneermeel of panko.
Dat neemt vocht uit je vulling op.
Houd de vulling zo droog mogelijk.
Knijp bijvoorbeeld het vocht uit voorgekookte (blad)groenten en dep groenten goed droog.
Zwengel kruiden in de slacentrifuge.
En kook of bak groenten die veel vocht bevatten eerst voor.
Zo raak je al een deel van het vocht kwijt.