Als je een foodie bent, is een weekend in Parijs een culinair avontuur dat je niet wilt missen.
Franse patisserie is natuurlijk niet voor niets over de hele wereld beroemd;
Parijs staat bekend om haar prachtige gebakjes.
Macarons zijn een must-have om te eten (en mee naar huis te nemen!) tijdens een weekend in Parijs.
Eclairs zijn een andere Franse favoriet die je niet mag missen.
Madeleines zijn kleine, zachte cakejes met een delicate smaak.
Officieel is het geen patisserie, maar ó, wat halen we graag pain au chocolat bij de Franse bakker.
Tarte tatin: de beroemde taart die omgekeerd wordt gebakken, zodat het fruit gekarameliseerd wordt.
Profiteroles zijn kleine soesjes, gevuld met vanille-ijs en bedekt met chocoladesaus.
Perentaartjes met amandelspijs zijn dan ook absoluut een aanrader om eens thuis te maken en je een Parisienne te wanen.
De Charlotte russe is een elegante Franse taart met langer vingers (savoiardi) en vaak gevuld met een romige bavarois.
Een citroen meringue taart ziet er altijd prachtig uit, een strakke gele vulling met een wolk van gebrand eiwitschuim.