:

Welke soorten patisserie zijn er?

Janne Spring in ‘t Veld
Janne Spring in ‘t Veld
2025-08-22 12:01:24
Count answers : 24
0
Amandelbroodje Apfelstrudel Appelbol Appelflap Arretjescake Baklava Banket Basbousa Baumkuchen Berlinerbol Biscuit Bossche bol Boterkoek Boterletter Briouette Brokmop Brownie Brusselse wafel Cake Canelé Cannoli Cassata Chebakia Chicken and waffles Chocoladetaart Chocozoen Clafoutis Crostata Cupcake Dikke koek Dobos-taart Donut Eclair Florentine Fondant Frangipane Galaktoboureko Galette Gangmaker Gâteau du Vully Gebakje Gebakkraam Geelse hartjes Geuteling Gibanica Eetbaar goud Hotelcake Imagawayaki Jaffa Cakes Jalebi Javawafel Kaastaart Kaneelbroodje Kasteelgebak Kendal mint cake Kerststronk Kladdkaka Klappertaart Klenät Kniepertie Knoppers Koekelaring Koffiekoek Koningentaart Kortrijkse beschuiten Kruimeltaart Kue lapis Kwarktaart Limburgse vlaai Macaron Madeleine Makowiec Mantecados Mattentaart Melktert Mergpijpje Meringue Mohrenkopf Moorkop Muffin Mutze Nonnevot Nussecke Oranjekoek Pandancake Pandoro Paris-Brest Pastei Pasteitje Pastel de nata Pavlovataart Petitfour Plăcintă Polonaise Red velvet cake Roombroodje Roze koek Sachertorte Saint-Honorétaart Scone Semla Slagroomtaart Slof Soesje Spacecake Spakenburgs hart Spek Spekdik Spekkoek Sponscake Taiyaki Tarte tatin Tarte tropézienne Tiramisu Toastwafel Tompoes Torta Caprese Trdelník Tulband Verjaardagstaart Vriendschapscake Wadjik Wafel Wagashi Welsh cake Whoopie pie Worteltaart Zandgebak Zavata carsolina Zeeuwse bolus Zwaantje
Annemijn Demirel
Annemijn Demirel
2025-08-22 08:51:00
Count answers : 19
0
Als je een foodie bent, is een weekend in Parijs een culinair avontuur dat je niet wilt missen. Franse patisserie is natuurlijk niet voor niets over de hele wereld beroemd; Parijs staat bekend om haar prachtige gebakjes. Macarons zijn een must-have om te eten (en mee naar huis te nemen!) tijdens een weekend in Parijs. Eclairs zijn een andere Franse favoriet die je niet mag missen. Madeleines zijn kleine, zachte cakejes met een delicate smaak. Officieel is het geen patisserie, maar ó, wat halen we graag pain au chocolat bij de Franse bakker. Tarte tatin: de beroemde taart die omgekeerd wordt gebakken, zodat het fruit gekarameliseerd wordt. Profiteroles zijn kleine soesjes, gevuld met vanille-ijs en bedekt met chocoladesaus. Perentaartjes met amandelspijs zijn dan ook absoluut een aanrader om eens thuis te maken en je een Parisienne te wanen. De Charlotte russe is een elegante Franse taart met langer vingers (savoiardi) en vaak gevuld met een romige bavarois. Een citroen meringue taart ziet er altijd prachtig uit, een strakke gele vulling met een wolk van gebrand eiwitschuim.

Lees ook

Wat is het verschil tussen een boulangerie en een patisserie?

Wat is een boulangerie? Een boulangerie is een Franse bakkerij, in tegenstelling tot een patisserie Lees meer

Wat is het verschil tussen een patissier en banketbakker?

Huh, is dat niet hetzelfde als een patissier? Toegegeven: wat een banketbakker doet, lijkt sterk op Lees meer

Leah Mens
Leah Mens
2025-08-22 07:03:50
Count answers : 29
0
Van slagroompunten en bananensoesjes tot ons veelgevraagde hazelnootgebak – er is voor ieder wat lekkers. Volgens kenners vind je bij Schep het lekkerste saucijzenbroodje van Almere.