Wat is de betekenis van 48+ kaas?

Emily Fremie
2025-08-13 23:33:27
Count answers
: 28
48+ kaas is de kaas met het hoogste vetpercentage in dit rijtje en dat proef je.
Hoe hoger het getal, hoe vetter de kaas.
Het vetgehalte heeft invloed op je vetinname, maar ook op de smaak en structuur van kaas.
Hoe meer vet, hoe voller de smaak.
Je kunt dus stellen dat 48+ kaas een rijkere smaak heeft dan 20+ kaas.
Voor liefhebbers van een volle, bijna pittige kaassmaak is daar 48+ kaas.
Deze kaas leent zich goed voor belegde broodjes en tosti’s, maar ook ovengerechten, salades of zelfs een borrelplank.
Door z’n sterke smaak heeft 48+ kaas weinig andere ingrediënten nodig.
Hoogstens een lik mosterd of tomatentapenade.
48+ kaas is verkrijgbaar in verschillende rijpingen, van jong tot oud.

Liv van Loon
2025-08-13 23:32:34
Count answers
: 13
Het nummer 48+ op de kaas betekent dat die 60 gram overgebleven kaas voor 48% uit vet bestaat.
Als je 100 gram kaas koopt, is 40 gram van die kaas water en blijft er dus 60 gram kaas over.
Je moet dus nog eventjes doorrekenen: 48% van die 60 gram is 29 gram.
Van de 100 gram 48+-kaas die je koopt, is dus 29 gram vet.
De 48+-kaas is dus een van de vetste kazen die er zijn.
De kaas wordt dan ook wel ‘volvet’ genoemd.
Het vet dat in kaas zit, is verzadigd vet.
En dat is verkeerd vet, waar je zo weinig mogelijk van binnen moet krijgen.

Ilse Çiçek
2025-08-13 21:41:03
Count answers
: 16
48+ kaas betekent dat de kaas 48% vet bevat in de droge stof.
Dit is een volle, romige kaasvariant met een rijke smaak.
Deze kazen hebben een hoger vetgehalte en daardoor een intensere smaak en een zachtere textuur.
48+ kazen zijn romiger en hebben een vollere smaak, terwijl 30+ kazen lichter zijn en minder vet bevatten.
Bij 48+ kaas wordt volle melk gebruikt, terwijl bij 30+ kaas magere of halfvolle melk wordt gebruikt.
Hierdoor hebben 48+ kazen een rijkere en meer uitgesproken smaak, terwijl 30+ kazen een lichtere en mildere smaak hebben.