Wat zijn de beste Franse kazen?

Anna Huisman
2025-08-13 21:08:40
Count answers
: 1
Als je in Frankrijk bent, probeer dan zeker de 10 toppers die zich bij fijnproevers uit alle werelddelen gevestigd hebben.
De welbekende Roquefort, een gelige kaas met een edel blauwe schimmel, wordt alleen in de provincie Rouergue van geiten- (of schapen-) melk gemaakt.
Camembert wordt wereldwijd geproduceerd, maar de oorspronkelijke soort wordt in Normandië gemaakt volgens een eeuwenoud recept.
Brie ligt qua smaak dicht bij Camembert met een verschil in grootte.
Chevre is de naam van verschillende soorten kaas die van geitenmelk gemaakt wordt.
Bresse Bleu — een kaas met blauwe schimmel (zoals de Duitse Dorblu), die gebruikt wordt als aperitief in combinatie met witte zoete of halfzoete wijn.
Reblochon Savoie is een zachte kaas die oorspronkelijk uit de voorgebergten van de Alpen komt.
Valancay is een geitenkaas in de vorm van een afgeknotte piramide.
Boursin is een zachte kaas die gemaakt wordt in Frans Normandië.
Neufchatel komt uit Normandië en wordt gemaakt van volle melk van een bepaald ras koeien dat een half jaar op de wei doorbrengt.

Valentijn Said
2025-08-13 21:07:08
Count answers
: 1
Bij de 15 Franse kazen die je geproefd moét hebben, ontbreken onder meer Camembert, Reblochon, Brie de Meaux en Livarot. De 15 Franse kazen die je geproefd moet hebben. Pont l’Evêque Vierkante roodbacteriekaas uit Normandië die veel zachter smaakt dan zijn ronduit angstaanjagende geur doet vermoeden. Munster Verrukkelijke, kruidige kaas uit de Elzas waar je wat voor over moet hebben. Boulette d’Avesnes Hij ziet eruit als een duivelskeutel, deze rode en in bier gewassen variant op de eerdergenoemde maroilles uit Noord-Frankrijk. Vieux Boulogne In 2004 door een Britse wetenschapper aangewezen als de hands-down winner op stinkgebied: deze kaas uit Pas-de-Calais is na 7 tot 9 weken rijpen in te zetten als chemisch wapen. Époisses De heerlijk pikante koemelkse kaas uit de Bourgogne, waar veel Nederlanders gek op zijn.

Berat van Baalen
2025-08-13 19:56:35
Count answers
: 2
De beste Franse kazen zijn Abondance, Bleu d'Auvergne, Cantal, Rocamadour en Roquefort. Abondance is aromatisch van smaak, een beetje pittig, maar heeft ook een zoete toets. Bleu d'Auvergne heeft een zilt-kruidige smaak met een pittige toets. Cantal is te vergelijken met Cheddar en heeft een aangename notensmaak. Rocamadour heeft een fijn zachte, romige smaak. Roquefort proeft zilt, maar heeft een pittige nasmaak in de mond.

Senna Özcan
2025-08-13 18:14:44
Count answers
: 3
Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie en wordt gemaakt in de omgeving van de Franse plaats Meaux, ten zuidoosten van Parijs. Camembert gaslonde is een rauwmelkse camembert volgens traditioneel recept. Roquefort Papillon is de koning onder de blauwaderkazen. De Morbier is een halfharde kaas, afkomstig uit het gelijknamige Franse dorpje Morbier in de Jura. De Comté is een halfharde Franse kaas gemaakt van rauwe melk.