:

Wat zijn de beste Franse kazen?

Amy Aksoy
Amy Aksoy
2025-08-31 15:49:15
Count answers : 29
0
We hebben onze 7 toppers voor jou geselecteerd met daarbij de lekkerste recepten. Brie Camembert Roquefort Port salut Morbier Comté Emmentaler
Elise Abdi
Elise Abdi
2025-08-25 18:31:56
Count answers : 39
0
Epoisses: een bekende kaas uit Bourgondië. Deze kaas, gerijpt met Marc de Bourgogne is het lekkerst smeuïg op een lekker stukje stokbrood. Kaas kopen in het dorp Epoisses. Fromage de Cîteaux: kaas uit het klooster De cisterciënzer monniken van de abdij Notre-Dame de Cîteaux maken deze kaas al eeuwen. In 2020 wordt de kaas bekroond met een zilveren medaille, bij het internationale concours van Lyon! Wist je dat er 6 liter melk van Montbéliarde koeien nodig was om één Cîteaux kaasje te maken? Onze tip: een glas Côte de Nuits om de smaak van de kaas volledig tot zijn recht te laten komen. Kaas kopen bij de abdij van Cîteaux Soumaintrain: erfgoed met trots Soumaintrain, een zachte gewassenkortskaas van koemelk, wordt al meer dan een eeuw in Bourgondië gemaakt. De kaas is wat minder bekend, maar draagt met trots een IGP keurmerk. De kaas smaakt het beste met een glas Chablis. Kaas kopen bij de kaasmakerij Gaugry De Charolais uit Zuid Bourgondië Liefhebbers van geitenkaas opgelet: AOP charolais is een heerlijk geitenkaasje uit Zuid-Bourgondië. De kaas wordt sinds de 16e eeuw gemaakt in de streek. Voor een optimale smaakervaring kun je het beste een smaakvolle witte wijn uit Bourgondië drinken bij deze rijke kaas. Let op: omdat geiten niet heel het jaar door melk geven, is deze kaas alleen van maart tot oktober te vinden. Kaas kopen bij het Maison du Charolais Kaas met een passende naam: Côte-d'Or Wil je indruk maken bij je vrienden met een lekker kaasplankje? Kies dan voor de jongste telg uit de Bourgondische kazenfamilie: Côte-d'Or. Deze kaas wordt in de streek gemaakt, zoals de naam al aangeeft! Deze kaas uit de kaasmakerij Delin wordt pas sinds 2020 gemaakt. Wij weten zeker dat dit kaasje vaak op je kaasplankje te vinden zal zijn! Kaas kopen bij kaasmakerij Delin

Lees ook

Hoeveel Franse kaassoorten zijn er?

Franse kaas is zeer divers en rijk aan smaken, zoals blijkt uit de beschrijvingen van de 137 Franse Lees meer

Wat is de betekenis van 48+ kaas?

Het nummer 48+ op de kaas betekent dat die 60 gram overgebleven kaas voor 48% uit vet bestaat. Als Lees meer

Anna Huisman
Anna Huisman
2025-08-13 21:08:40
Count answers : 37
0
Als je in Frankrijk bent, probeer dan zeker de 10 toppers die zich bij fijnproevers uit alle werelddelen gevestigd hebben. De welbekende Roquefort, een gelige kaas met een edel blauwe schimmel, wordt alleen in de provincie Rouergue van geiten- (of schapen-) melk gemaakt. Camembert wordt wereldwijd geproduceerd, maar de oorspronkelijke soort wordt in Normandië gemaakt volgens een eeuwenoud recept. Brie ligt qua smaak dicht bij Camembert met een verschil in grootte. Chevre is de naam van verschillende soorten kaas die van geitenmelk gemaakt wordt. Bresse Bleu — een kaas met blauwe schimmel (zoals de Duitse Dorblu), die gebruikt wordt als aperitief in combinatie met witte zoete of halfzoete wijn. Reblochon Savoie is een zachte kaas die oorspronkelijk uit de voorgebergten van de Alpen komt. Valancay is een geitenkaas in de vorm van een afgeknotte piramide. Boursin is een zachte kaas die gemaakt wordt in Frans Normandië. Neufchatel komt uit Normandië en wordt gemaakt van volle melk van een bepaald ras koeien dat een half jaar op de wei doorbrengt.
Valentijn Said
Valentijn Said
2025-08-13 21:07:08
Count answers : 33
0
Bij de 15 Franse kazen die je geproefd moét hebben, ontbreken onder meer Camembert, Reblochon, Brie de Meaux en Livarot. De 15 Franse kazen die je geproefd moet hebben. Pont l’Evêque Vierkante roodbacteriekaas uit Normandië die veel zachter smaakt dan zijn ronduit angstaanjagende geur doet vermoeden. Munster Verrukkelijke, kruidige kaas uit de Elzas waar je wat voor over moet hebben. Boulette d’Avesnes Hij ziet eruit als een duivelskeutel, deze rode en in bier gewassen variant op de eerdergenoemde maroilles uit Noord-Frankrijk. Vieux Boulogne In 2004 door een Britse wetenschapper aangewezen als de hands-down winner op stinkgebied: deze kaas uit Pas-de-Calais is na 7 tot 9 weken rijpen in te zetten als chemisch wapen. Époisses De heerlijk pikante koemelkse kaas uit de Bourgogne, waar veel Nederlanders gek op zijn.
Berat van Baalen
Berat van Baalen
2025-08-13 19:56:35
Count answers : 38
0
De beste Franse kazen zijn Abondance, Bleu d'Auvergne, Cantal, Rocamadour en Roquefort. Abondance is aromatisch van smaak, een beetje pittig, maar heeft ook een zoete toets. Bleu d'Auvergne heeft een zilt-kruidige smaak met een pittige toets. Cantal is te vergelijken met Cheddar en heeft een aangename notensmaak. Rocamadour heeft een fijn zachte, romige smaak. Roquefort proeft zilt, maar heeft een pittige nasmaak in de mond.
Senna Özcan
Senna Özcan
2025-08-13 18:14:44
Count answers : 23
0
Brie de Meaux is een traditionele variant op de welbekende roombrie en wordt gemaakt in de omgeving van de Franse plaats Meaux, ten zuidoosten van Parijs. Camembert gaslonde is een rauwmelkse camembert volgens traditioneel recept. Roquefort Papillon is de koning onder de blauwaderkazen. De Morbier is een halfharde kaas, afkomstig uit het gelijknamige Franse dorpje Morbier in de Jura. De Comté is een halfharde Franse kaas gemaakt van rauwe melk.