Epoisses: een bekende kaas uit Bourgondië.
Deze kaas, gerijpt met Marc de Bourgogne is het lekkerst smeuïg op een lekker stukje stokbrood.
Kaas kopen in het dorp Epoisses.
Fromage de Cîteaux: kaas uit het klooster
De cisterciënzer monniken van de abdij Notre-Dame de Cîteaux maken deze kaas al eeuwen.
In 2020 wordt de kaas bekroond met een zilveren medaille, bij het internationale concours van Lyon!
Wist je dat er 6 liter melk van Montbéliarde koeien nodig was om één Cîteaux kaasje te maken?
Onze tip: een glas Côte de Nuits om de smaak van de kaas volledig tot zijn recht te laten komen.
Kaas kopen bij de abdij van Cîteaux
Soumaintrain: erfgoed met trots
Soumaintrain, een zachte gewassenkortskaas van koemelk, wordt al meer dan een eeuw in Bourgondië gemaakt.
De kaas is wat minder bekend, maar draagt met trots een IGP keurmerk.
De kaas smaakt het beste met een glas Chablis.
Kaas kopen bij de kaasmakerij Gaugry
De Charolais uit Zuid Bourgondië
Liefhebbers van geitenkaas opgelet: AOP charolais is een heerlijk geitenkaasje uit Zuid-Bourgondië.
De kaas wordt sinds de 16e eeuw gemaakt in de streek.
Voor een optimale smaakervaring kun je het beste een smaakvolle witte wijn uit Bourgondië drinken bij deze rijke kaas.
Let op: omdat geiten niet heel het jaar door melk geven, is deze kaas alleen van maart tot oktober te vinden.
Kaas kopen bij het Maison du Charolais
Kaas met een passende naam: Côte-d'Or
Wil je indruk maken bij je vrienden met een lekker kaasplankje?
Kies dan voor de jongste telg uit de Bourgondische kazenfamilie: Côte-d'Or.
Deze kaas wordt in de streek gemaakt, zoals de naam al aangeeft!
Deze kaas uit de kaasmakerij Delin wordt pas sinds 2020 gemaakt.
Wij weten zeker dat dit kaasje vaak op je kaasplankje te vinden zal zijn!
Kaas kopen bij kaasmakerij Delin