:

Hoe kan ik gestoomde groenten op smaak brengen?

Noortje Prins
Noortje Prins
2025-08-27 12:31:07
Count answers : 25
0
Om gestoomde groenten te laten smaken kun je wat kruiden toevoegen tijdens het stomen. Met name gestoomde broccoli, wortelen, bloemkool, spruitjes en aardappelen, geserveerd met een goede olijfolie, en een beetje gemalen peper en zout zijn een aanrader. Het is een heerlijke maaltijd van verse groenten die veel beter hun originele smaak behouden.
Bas Yüksel
Bas Yüksel
2025-08-21 03:33:14
Count answers : 39
0
Een leuke bijkomstigheid is dat de smaak van sommige groenten intenser wordt; proef maar eens hoe anders broccoli of paprika smaakt als ze gestoomd zijn. Reken ongeveer vijf minuten boven op de gewone kooktijd van groenten en ga ook vooral af op je eigen voorkeur en smaak. Eigenlijk zijn alle groentesoorten geschikt om te stomen, maar probeer vooral eens wortels, paprika’s, asperges, sperziebonen, artisjokken, bloemkool en broccoli te stomen. Ook als mengsel zet je hiermee een heerlijk bijgerecht op tafel. En natuurlijk zijn er ook talloze recepten te vinden met gestoomde groenten en daarbij gestoomde kip of vis.

Lees ook

Hoe breng je groenten op smaak?

Maar als je je eten juist graag ‘goed op smaak’ hebt, wat koks-taal is voor lekker zout, dan voeg je Lees meer

Waar kan ik onbewerkte groenten kopen?

Bij Rungis kopen we zo lokaal mogelijk in, rekening houdend met de seizoenen en bij voorkeur van bio Lees meer

Melle Doesburg
Melle Doesburg
2025-08-13 02:19:19
Count answers : 39
0
Terwijl de groenten stomen, verhit je in een klein pannetje de sesamolie op een laag vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en laat deze kort (ongeveer 1 minuut) bakken tot hij goudbruin is, maar pas op dat hij niet verbrandt. Haal de gestoomde groenten uit de pan en doe ze in een grote kom. Giet de knoflook met sesamolie eroverheen en voeg de sojasaus toe. Meng alles voorzichtig door elkaar zodat de smaken goed verschillen. Voeg naar smaak zout en peper toe. Je kunt variëren met groenten, dus gebruik vooral wat je in de koelkast hebt liggen. Voeg wat chilivlokken toe voor een extra kick!
Kiki Koning
Kiki Koning
2025-08-12 23:51:04
Count answers : 35
0
Meng de boter met de citroenrasp en de bieslook. Schep de groenten op een schaal en verdeel er de in plakjes gesneden citroen-kruidenboter over. Bestrooi met peper naar smaak.

Lees ook

Hoe breng je iets op smaak?

Hoe geef je diepte aan een gerecht? Een recept gaat niet alleen om zoet en zuur, of suiker en azijn Lees meer

Levi Hofman
Levi Hofman
2025-08-12 23:17:12
Count answers : 25
0
Ook aan vetstoffen en sausjes heb je geen behoefte: gestoomde groenten zijn smaakvol genoeg. Wat kruiden toevoegen en een scheutje olijfolie, en klaar is jouw gestoomd gerechtje! Zout en peper toevoegen is overbodig.