Wat is het verschil tussen Engelse mosterd en Dijonmosterd?

Samuel Driessen
2025-08-12 23:18:35
Count answers
: 3
Dijonmosterd is lichtgeel van kleur, in tegenstelling tot Amerikaanse mosterd die heldergeel, iets intenser en prikkelender is.
De mosterd uit Dijon heeft een pittige, scherpe smaak en is sterk en kruidig.
Dijonmosterd kan je puur eten, als smaakmaker op worst bijvoorbeeld, of als basisingrediënt gebruiken voor sauzen, vinaigrettes en dressings.

Matthias Pons
2025-08-12 18:24:15
Count answers
: 1
Dijon mosterd is lichtgeel van kleur en heeft een fijne structuur.
De mosterd heeft een pittige, scherpe smaak en is lekker kruidig.
Gele mosterd – ook wel yellow mustard – is een typisch product uit de Verenigde Staten en Engeland.
Deze mosterd is zeer mild, ondanks dat de felgele kleur anders zou kunnen doen vermoeden.
Dat komt doordat de saus wordt gekleurd met kurkuma.
Gele mosterd uit Engelstalige landen is de mildste die er is.