:

Wat is de Nederlandse naam voor de Franse bakker?

Benjamin Dekker
Benjamin Dekker
2025-06-28 23:45:58
Count answers : 35
0
Stokbrood is de Nederlandse naam voor de Franse broodsoort baguette.
Marinus van den Velde
Marinus van den Velde
2025-06-28 22:51:55
Count answers : 26
0
De Nederlandse naam voor baguette is "stokbrood" (het stokje).

Lees ook

Waar koop je het lekkerste stokbrood?

Nr. 1. Au Levain des Pyrénées (20ste arrondissement) De baguette van Le Levain des Pyrénées werd in Lees meer

Welke bakker heeft het lekkerste brood?

Natasja Hoogers Bakkerij Schuld heeft het lekkerste brood van Chris Norder Echt de beste bakker van Lees meer

Matthias Jansen
Matthias Jansen
2025-06-28 22:24:23
Count answers : 33
0
In Nederland noemen we de baguette simpelweg een 'baguette'.
Sten Zijlemans
Sten Zijlemans
2025-06-28 21:01:25
Count answers : 29
0
De Nederlandse naam voor de Franse bakker is geen aparte naam, maar de titel "bakker" wordt ook voor Franse bakkers gebruikt.

Lees ook

Wat zijn de beste bakkers in Nederland?

Het team van Bas Gommans mag zich dit jaar voor de vierde keer kronen met de titel ‘Beste Echte Bakk Lees meer

Wat is typisch Frans gebak?

Croissants en tarte tatin zijn typische gerechten uit de Franse patisserie. Hoewel de croissant van Lees meer

Tycho Güneş
Tycho Güneş
2025-06-28 18:32:47
Count answers : 33
0
Stokbrood dateert uit de 19de eeuw en is de Nederlandstalige naam voor de Franse baguette, wat letterlijk ‘stokje’ betekent.
Dana van Wijk
Dana van Wijk
2025-06-28 18:14:48
Count answers : 30
0
De Franse broden en lekkernijen van Sébastien en zijn Nederlandse vrouw Susan zijn inmiddels alweer 10 jaar een begrip in Amsterdam. In hartje Amsterdam zit de ambachtelijke Franse bakkerij van Issa (en eerder ook Menno) Niemeijer. De bakkers zelf komen uit Frankrijk. Ook bij Michel wordt het brood en gebak op de traditionele Franse manier gemaakt, zonder conserveermiddelen of andere toevoegingen. ‘Alles is Frans, behalve de bakker’ in deze Groningse winkel. Ook Menno en Tineke werken met bloem van Label Rouge (door de Franse overheid beschermd keurmerk) en Sel Gris de Guerande (ongeraffineerd ruw zeezout) om de lekkerste Franse broden te maken. Boulangerie betekent (Frans voor) bakkerij. Een boulanger maakt voornamelijk brood (en deegwaren) zoals een baguette of een croissant, maar kan ook gebak en banket maken. Een pâtissier maakt voornamelijk gebak en banket, zoals taarten, tartes en gebakjes als een éclair of een madeleine. Een pâtisserie is de winkel van een pâtissier.
Maaike van den Pol
Maaike van den Pol
2025-06-17 11:26:38
Count answers : 45
0
De stamvader van de familie is ongetwijfeld een Franse bakker geweest.
Sander Coşkun
Sander Coşkun
2025-06-17 09:42:34
Count answers : 28
0
Franse bakkers in Nederland zijn onder andere: 1. Mamie Gourmand, 2. Gebroeders Niemeijer, 3. Broodje van Eigen deeg, 4. Le Fournil de Sébastien, 5. De Bakkerij, 6. Boulangerie Michel 7. Nobel’s 8. SooFrench, 9. Philippe Galerne 10. Elsenburg Sebastini Broodmakers 11. Boulangerie Oscar 12. Bakery Robin 13. Maison Gourmande 14. Boulangerie Noé, 15. Levain et le Vin 16. Yves Delicatessen 17. Sucré Salé 18. Tartine 19. Eric’s Landwinkel 20. Das Brot 21. Van Vessem 22. Luuks brood en patisserie 23. De Boulanger.
Lise Meyer
Lise Meyer
2025-06-17 07:38:45
Count answers : 36
0
De Nederlandse naam voor de Franse bakker is geen specifieke aanduiding die in de tekst wordt genoemd. De term 'boulangerie' wordt gebruikt om naar de Franse bakkerij en de winkel van Michel te verwijzen.