Wat mag je niet toevoegen aan wijn?

Wout Wever
2025-08-12 08:14:25
Count answers
: 1
Er staat niets in de tekst over wat je niet mag toevoegen aan wijn. Daarom is het antwoord: none.

Jennifer van Breukeleveen
2025-08-12 07:47:39
Count answers
: 1
De volgende zinnen geven het antwoord op de vraag "Wat mag je niet toevoegen aan wijn?":
Natuurlijke, maar erg fragiele wijnen!
Natuurlijke wijn gaat veel verder.
Gemaakt van biologisch geteelde druiven, wordt de wijn gemaakt met zo weinig mogelijk interventie.
Dit betekent geen additieven:
geen toegevoegde suikers,
geen exogene gisten,
geen correctie van de zuurgraad.
SO2: zo weinig mogelijk (max. 30 mg/l voor de rode, 40 mg/l voor de witte) of helemaal niet (dit is het eigenlijke doel).
Les Vins S.A.I.N.S.
“Sans Aucun Intrant Ni Sulfite” (zonder additieven of sulfiet) bij alle cuvées.

Floris van der Berg
2025-08-12 05:27:28
Count answers
: 2
In Europa bestaat strenge regelgeving over wat er wel en niet mag bij de productie van wijn. Er zijn geen zinnen die duidelijk maken wat je niet mag toevoegen, maar welke stoffen worden genoemd als mogelijk toe te voegen. Zo mag er in noordelijke gebieden, als het niet zonnig genoeg is geweest, vóór de gisting riet- of bietsuiker worden toegevoegd aan de most, om toch voldoende alcohol te krijgen, en in het zuiden is het juist weer toegestaan om zuren toe te voegen. Het zijn dus suiker en zuren die genoemd worden. Maar de additieven mogen niet op het etiket worden vermeld. Het antwoord op de vraag is dus niet expliciet in de tekst aanwezig. Het antwoord op de vraag blijft onduidelijk.

Yinthe Hak
2025-08-12 04:59:33
Count answers
: 3
Wat men niet aan wijn mag toevoegen is niet expliciet vermeld in de tekst. Wel worden verschillende toegelaten bewerkingen genoemd, zoals het aanvullen van suiker voor meer alcohol, het ontzuren en aanzuren van de most, het toevoegen van tannine, het gebruik van industriële gisten, bacteriën en enzymen en het toevoegen van scheikundige stoffen om de wijn te stabiliseren en neerslag te vermijden. Ook wordt melding gemaakt van het gebruik van sulfiet tegen oxidatie en bacteriële verontreiniging. De tekst meldt dat de wijnwetgeving is ingevoerd om fraude te voorkomen en kwaliteit te waarborgen. Het antwoord is dus eigenlijk: men mag geen andere stoffen toevoegen dan de toegelaten bewerkingen en additieven die in de tekst worden genoemd.

Jaylinn Bosch
2025-08-12 04:32:54
Count answers
: 1
Geen antwoord mogelijk in de door u verstrekte tekst.

Lola dos Santos
2025-08-12 04:10:02
Count answers
: 2
Het is niet in alle gebieden toegestaan om suiker toe te voegen aan wijn, alleen in gebieden waar druiven moeilijk rijp worden.