Wat is het verschil tussen een ovenschotel en een cassoulet?

Colin Kuiper
2025-08-11 04:22:36
Count answers
: 1
Er wordt in het artikel niets over een ovenschotel vermeld. Alleen een cassoulet wordt uitgelegd, dus er kan geen verschil tussen beide worden aangegeven. None.

Nina de Leeuw
2025-08-11 04:12:37
Count answers
: 1
Een Cassoulet is een traditionele ovenschotel met vlees en witte bonen die komt uit de Midi-Pyrénéen – Frankrijk dus. Typisch wordt ganzenvet of eendenvet toegevoegd, wat voor een extra smeuïgheid zorgt.

Roos van der Ven
2025-08-11 02:49:10
Count answers
: 0
Cassoulet is van oorsprong een echt boerengerecht waarbij witte bonen en gekonfijt of ingemaakt vlees worden gestoofd in een aardewerken pot. De naam van deze pot is een cassole, waaraan de ovenschotel haar naam te danken heeft. Het lekkerst is als de deksel niet op de pan zit, zodat de bovenkant van de ovenschotel lekker krokant wordt.