:

Hoe krijgen madeleines een buikje?

Teun Cornelisse
Teun Cornelisse
2025-08-10 04:20:36
Count answers : 2
0
De belangrijkste uitdaging bij dit recept: zorgen dat de madeleines een klein buikje krijgen, de Fransen noemen dit een ‘bosse’. Deze lukt alleen als je niet teveel (maar ook niet te weinig) deeg in de vormpjes doet en je het deeg goed hebt laten afkoelen van tevoren. Als het goed is hebben je madeleines nu hun ‘buikje’ gekregen. Laat ze nog 5 minuten op die temperatuur bakken, tot ze een bruin kleurtje hebben gekregen.
Rowan van Straaten
Rowan van Straaten
2025-08-10 02:02:53
Count answers : 3
0
Madeleines zijn perfect als ze een ‘buikje’ hebben. Je creëert deze buikjes door de buitenkant te bakken, en vervolgens alleen de binnenkant nog te laten rijzen. Je bakt de cakejes daarom eerst kort op een hoge temperatuur, en bakt ze vervolgens af op een lagere stand. Zet de bakvorm in de oven, verlaag de temperatuur na 5 minuten naar 170°C en bak dan nog ongeveer 10 minuten.