Waarom zakken mijn madeleines in?

Mirte Jerusalem
2025-08-10 05:15:00
Count answers
: 1
Bij de madeleine wil je dat je cake openscheurt aan de bovenkant tijdens het bakken.
Het is karakteristiek voor het cakeje.
Bij een typisch Frans ontbijt of in de koffiepauze; traditionele madeleines zijn altijd een verrukkelijk feestje!
Het gaat nog flink rijzen in de oven.

Niels Drysdale
2025-08-10 03:52:18
Count answers
: 2
Madeleines kunnen wel een uitdaging zijn om goed te bakken.
Een goed recept ontwikkelen kost soms een paar pogingen en met madeleines moet je ook echt even opletten hoeveel beslag je in de vorm doet.
Niet te weinig, maar ook zeker niet teveel want dan stromen je vormpjes over.
Net niet vol werkt perfect voor dit recept heb ik proefondervindelijk uitgevonden.
Dit komt omdat het beslag tijdens het bakken iets rijst dan dan krijg je dus zo’n mooi buikje.
Daardoor weet je ook dat ze bijna klaar zijn als je ze bakt in de oven.
Verdeel het beslag over de vormpjes zodat ze net niet helemaal vol zitten (tijdens het bakken zetten ze namelijk iets uit).
Lees ook
- Hoe krijgen madeleines een buikje?
- Wat is de beste madeleinebakvorm?
- Wat is het verschil tussen cake en madeleine?
- Waarom madeleine beslag in koelkast?
- Welke ovenstand voor madeleines?
- Hoe gebruik ik siliconen bakvormen?
- Hoe bak ik een nieuwe Patisse bakvorm in?
- Waarom heet een madeleine een madeleine?
- Waarom cake insnijden?