:

Wat is het concept van een bistro?

Kevin Romijn
Kevin Romijn
2025-08-23 22:13:57
Count answers : 34
0
Definieer het concept van je bistro. Bepaal wat jouw zaak uniek en onderscheidend maakt. Onderzoek de markt en identificeer je doelgroep. Denk na over de sfeer en de stijl van je bistro. En het type eten dat je wilt serveren natuurlijk. Een duidelijk en aantrekkelijk concept vormt de basis van je onderneming. Het begint allemaal met het concept.
Matthijs Zhang
Matthijs Zhang
2025-08-10 03:15:04
Count answers : 39
0
Een bistro is een soort eetcafé of petit restaurant vaak met een Frans karakter. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. Een bistro (ook wel geschreven als bistrot) is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café.

Lees ook

Wat is de stijl van Paris Bistro?

Het is een oertypisch restaurant en toch niet zoals alle andere. Een plek die je op een doorreis on Lees meer

Wat is het verschil tussen een bistro en een restaurant?

Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg Lees meer

Jelle van de Berg
Jelle van de Berg
2025-08-09 22:57:57
Count answers : 15
0
Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne. Het concept werd in Nederland geïntroduceerd door Frans Fagel, die in 1961 een bistro onder de naam Chez François opende in de Utrechtse Drieharingstraat. Door de betaalbaarheid en het geromantiseerde Franse interieur werden bistro's daarna snel populair. Een Japanse izakaya is vergelijkbaar met een bistro vanwege het aanbod van kleine gerechtjes en het uitgebreide aanbod aan dranken.