:

Wat is het verschil tussen een bistro en een restaurant?

Maurits von Frijtag Drabbe Künzel
Maurits von Frijtag Drabbe Künzel
2025-08-09 23:21:12
Count answers : 3
0
Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne. Een brasserie (het Franse woord voor brouwerij) is een horecagelegenheid waar men iets kan eten en/of drinken. Qua kwaliteit zou de volgorde bistro-brasserie-restaurant zijn. Een brasserie is ‘naar buiten gekeerd’. Dat zie je ook in de omschrijving hierboven terug: een ruime zaal met grote vensters en vaak een terras. Een bistro is veel meer ‘naar binnen gekeerd’. Dat is ook zoals ik me de eerste bistro’s in Nederland kan herinneren. Iets kleinere, intieme gelegenheden met knusse hoekjes.
Ivan Pham
Ivan Pham
2025-08-09 22:36:27
Count answers : 2
0
Een bistro is een soort eetcafé of petit restaurant vaak met een Frans karakter. Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café. Een bistro wordt ook wel petit restaurant genoemd. In Nederland spreekt men vaak van een eetcafé, in België en andere landen soms van een taverne.