Wat is een klassiek Frans dessert?

Tygo Guit
2025-08-09 21:07:46
Count answers
: 1
Crème brûlée is een klassiek Frans dessert. Crème brûlée maak je eenvoudig van tevoren klaar. Volg het recept tot na het bakproces. Laat de custardbakjes volledig afkoelen en zet ze in de koeling. In het algemeen blijft crème brûlée tot 3 dagen goed mits je het in de koeling bewaart. Het laagje suikerlaagje maak je vlak voor het serveren, want dat is het lekkerst. Wat mij betreft is crème brûlée de ideale afsluiter van het kerstdiner of gewoon wanneer een grote groep vrienden komt eten.

Jet Martens
2025-08-09 21:07:16
Count answers
: 2
Dit is een klassiek Frans dessert, dat je hier in de regio op vrijwel iedere menukaart aantreft: ‘profiteroles au chocolat’ oftewel ‘chocoladesoesjes’.
Een Franse klassieker, deze citroen-meringue taartjes.
De bûche is toch wel hét klassieke Franse kerstdessert bij uitstek.
De bûche de Noël – oftewel ‘boomstam’ (bûche = haardblok ; bûche de noël= boomstam – vanwege de vorm) is hét klassieke dessert voor een Frans kerstdiner.
Een echte Franse klassieker.

Olaf van Rijnsbergen
2025-08-09 20:04:19
Count answers
: 3
Clafoutis is een typisch Frans nagerecht, meestal gemaakt van kersen in een soort beslag. Het lijkt meer op een soort pannenkoek dan op taart.
Als je een Frans dessert wilt maken is dat het moment dat je even kunt uitpakken. Laat je gasten versteld staan van een heerlijke pavlova of deze mooie Charlotte Russe taart. Een galette ziet er ook altijd spectaculair uit en is makkelijk om te maken.
Wil je liever iets kleins voor bij de koffie? Dan raden wij ons madeleine recept aan. Heerlijke zachte cakejes met een vleugje koffie. Of ga aan de slag met macarons. Dit kleine zachte, chewy koekje valt altijd in de smaak.