:

Hoe maak je een heerlijke omelet?

Fabian van Ghoerle
Fabian van Ghoerle
2025-08-09 10:15:57
Count answers : 3
0
Basis omelet Als basis gebruik je slechts 2 ingrediƫnten en dat is eieren en een goede scheut melk. De hoeveelheid eieren heeft te maken met de aantal mensen. Zelf reken ik meestal 1,5 a 2 eieren per persoon. Pel een uitje en hak deze fijn. Fruit de ui samen met een beetje olijfolie aan in de koekenpan. Doe er het vlees bij en roerbak nog eventjes voor een minuut. Snijd de groente in kleine blokjes en doe deze nu ook in de pan. Roerbak alles totdat het net beetgaar is. Klop ondertussen de eieren samen met een goede scheut melk in een kom. Breng op smaak met peper en een beetje zout. Doe nog een beetje olie in de pan en schenk het eimengsel in de pan. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. Wanneer de eieren een beetje gestold zijn verdeel je de gebakken groenten gelijkmatig over het ei. Bak de omelet nu rustig verder totdat de onderkant goudbruin is en de eieren bovenop genoeg gestold zijn om de omelet een keer dicht te vouwen. Wanneer je onderkant stevig genoeg is sla je de omelet voor de helft om. De boerenomelet is klaar wanneer de binnenkant niet meer glazig is van het ei.
Anouk Janssens
Anouk Janssens
2025-08-09 08:44:44
Count answers : 0
0
Een omelet maken doe je met licht geklopte eieren met een snufje peper en zout. Bak het ei met een klontje boter op niet te hoog vuur en haal het ei van het fornuis net voordat deze klaar is. Als het goed is, is de omelet nu nog een beetje zacht van binnen, maar wel gaar en zelfs een beetje goudgeel aan de buitenkant.