Kan ik salade de volgende dag nog eten?

Oscar van den Nuwenhijsen
2025-08-08 08:00:53
Count answers
: 2
2 dagen houdbaar in de koelkast
Eet op tijd of vries in.
Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.
De sla is verlept of beschimmeld.
Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bewaar het niet bij appels, bananen en peren.
Dan bederft het sneller.
Bewaar een krop sla langer door een dun plakje van de onderkant af te snijden en de krop in een kommetje water in de koelkast te zetten.
Of wikkel de onderkant van de sla in een vochtige theedoek.

Niels Koçak
2025-08-08 06:32:08
Count answers
: 0
Je kunt de salade zo één dag bewaren.
Bewaar de dressing in een apart bakje.
Wanneer je de dressing gelijk toevoegt, is de kans groot dat de slabladeren slap en nat worden.
De salade kun je nog steeds eten maar zal een stuk minder lekker zijn.

Jasper Biharie
2025-08-08 06:22:47
Count answers
: 2
Een zak met sla gaat niet altijd in één keer op. Soms willen we het pas een paar dagen later verder opeten.
Bewaar een zak sla in de groentelade van de koelkast.
De sla blijft dan tot 5 dagen goed.
Volgens Het Voedingscentrum is het beter om sla niet te bewaren bij appels, kiwi’s en peren. Dan bederft het sneller.
Zijn de bladeren toch wat bruin geworden? Dan is het mogelijk om ze toch weer vers te krijgen.
Leg ze daarvoor ongeveer een kwartiertje in een bak met ijswater. Het gaat dan wel om losse blaadjes, geen hele krop.
Dan zijn ze daarna weer een stuk frisser.

Jolijn Frankhuizen
2025-08-08 03:05:42
Count answers
: 1
Bewaaradvies voor dit geopende product 1-2dagen houdbaar in de koelkast.
De sla is verlept of beschimmeld.
Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
Bewaar voorgesneden sla goed afgedekt in de koelkast.
Daarna kan de kwaliteit achteruit gaan.