:

Hoe zorg je ervoor dat vis lekker smaakt?

Nisa Grondel
Nisa Grondel
2025-08-08 00:24:00
Count answers : 1
0
Vis bakken: 5 handige tips. Tip #2: Breng de vis op smaak Bestrooi de vis licht met bloem, gemengd met wat viskruiden. Tip #4: Gebruik boter én olie Boter bij de vis, wie kent de uitspraak niet. Ons geheim? Gebruik een combinatie van boter én (olijf)olie. Door de boter krijgt de vis een lekkere smaak en de olie zorgt ervoor dat je vis lekker knapperig blijft. Kies voor verse vis Onze belangrijkste tip? Kies voor vis die écht vers is. Bij de visboer is de reis die de vis heeft afgelegd van zee naar klant over het algemeen het kortst. Vis die in de supermarkt ligt is vaak al iets langer onderweg.
Emily Sanders
Emily Sanders
2025-08-07 21:42:15
Count answers : 2
0
Zo zorg je ervoor dat vis lekker smaakt. Kies de juiste vis in het juiste seizoen, zo ontdek je in de viskalender welke soorten nu op hun best zijn. Als je vis in de oven wil klaarmaken, gebruik je bij voorkeur verse vis en visfilets zonder vel. Het vel of een knapperige korst (bladerdeeg, korstdeeg…) of zelfs een zoutkorst beschermt het visvlees tegen de uitdrogende hitte van de oven. Wanneer je vis in de oven klaarmaakt, kan je het uitdrogen tegengaan door het stuk bovenaan te bedekken met een knapperige korst op basis van gedroogd broodkruim en boter. Eventueel kan je nog wat vocht (bvb. witte wijn of visbouillon) in de ovenschaal doen zodat de vis nog sappiger blijft. Met het vocht kan je nog een lekkere vissaus maken. Zo is het vlees stevig, maar toch nog sappig.