:

Wat is een ijssoufflé?

Niels Abdi
Niels Abdi
2025-08-07 20:30:05
Count answers : 2
0
Een ijssoufflé is een dessert dat gemaakt wordt van eidooiers en eiwitten, room, suiker en vruchten of andere smaakmakers zoals vanille of likeur. De basis van zo’n soufflé is eigenlijk hetzelfde als een parfait. In het kort maak je au-bain-marie een vanillevla van dooiers, melk en suiker, voegt gelatine toe, en de in zachte pieken geklopte eiwitten worden verder glanzend en stevig geklopt met een hete suikerstroop. Vervolgens wordt alles afgekoeld gemengd en bevroren. Een lichte versie van ijssoufflé kan worden gemaakt zonder de eidooiers, waarbij de soufflévorm wordt verkregen door de massa in een rechte ronde soufflévorm te scheppen en de vorm te voorzien van een kraag van bakpapier, waardoor de soufflé de kenmerkende hoogte krijgt.
Fabian van Ghoerle
Fabian van Ghoerle
2025-08-07 15:15:19
Count answers : 3
0
Een ijssoufflé is een dessertsoufflé die je in de diepvries moet invriezen. De ijssoufflé kan gemaakt worden met onder andere Grand Marnier, suiker, eieren en room. De eiwitten en de room moeten stijf geklopt worden en vervolgens voorzichtig door het dooiermengsel worden geroerd. Vervolgens moet de soufflé minstens twee uur in de diepvries worden gezet en dan op een voorgekoeld bord worden gestort.