:

Welke gerechten bij rode wijn?

Lisa Smit
Lisa Smit
2025-08-07 02:29:33
Count answers : 1
0
Rood vlees en tannines in rode wijn verzachten elkaar. Het eiwit in het vlees heft het stroevige (tannine)gevoel van de wijn op. Zo wordt een stevige wijn, bijvoorbeeld een Classic Red of Royal Red nog mooier van smaak. Denk aan wijnen uit Bordeaux, Chianti of een Barolo. Een gerecht met een hoog smaakgehalte vraagt om een wijn met een intense smaak. Bijvoorbeeld bij vis met een pestosaus, groene kruiden of rode wijnsaus. Kijk binnen het smaakprofiel van Royal Red of Big Red voor de perfecte rode wijn. Maar rode wijnen gaan bijvoorbeeld heel goed samen met gegrilde vis.
Tijn de Vries
Tijn de Vries
2025-08-06 22:17:36
Count answers : 2
0
Er zijn een aantal producten waarbij rode wijn perfect past, zoals rood vlees, gevogelte en wintergroenten, maar ook winterfruit zoals stoofperen. Zin in een hoofdgerecht met rode wijn? Onderstaande recepten zijn dan iets voor jou. Van boerenkipfilet gemarineerd in rode wijn tot Italiaanse gehaktballen, hertenbiefstuk met rode wijn en natuurlijk Boeuf Bourguignon. Maak je tomatensaus voor pasta? Voeg dan steevast een scheutje rode wijn toe voor meer smaak. Het klinkt misschien gek, maar ook desserts kun je verrijken met rode wijn. Denk maar eens aan oma’s stoofpeertjes, die je zowel als toetje en als bijgerecht kunt serveren. Gebruik het liefst een beetje een kruidige rode wijn, zoals Cabernet Sauvignon. Die geeft lekker veel smaak af. Gek op tiramisu? Maak dan de stoofpeertjes-tiramisu, maar dan met zelfgemaakte stoofpeertjes. Rode wijn smaakt in principe al lekker genoeg als drankje op zich, maar ook verwerkt in bijvoorbeeld een cocktail is het heerlijk. Denk maar aan de zomerse sangria of juist winterse glühwein. Of ga voor warme chocolademelk met in plaats van een scheutje rum wat rode wijn. Pas het type wijn aan op de resterende ingrediënten, zodat de smaken in balans blijven.