:

Wat is een goede Barolo?

Julie Pons
Julie Pons
2025-08-06 23:08:06
Count answers : 16
0
Een absoluut topjaar, is 2016, het had perfecte omstandigheden die ervoor zorgden dat de Barolo's een geweldige balans, rijpheid, en het potentieel om lang te rijpen hadden. In 2015, was het warmer, hierdoor waren de wijnen rijker en voller. Ze waren zeer toegankelijk en hadden voldoende structuur voor lange rijping. Een klassiek topjaar, is 2013, waarin de Barolo’s elegant waren en een geweldige balans tussen fruit en tannines hadden. Tot slot was 2010 een legendarisch jaar en waren de wijnen krachtig, complex, en zeer lang houdbaar, waardoor ze ook zeer gewild zijn onder verzamelaars.
Yassin van Dooren
Yassin van Dooren
2025-08-06 21:47:51
Count answers : 14
0
Een goede Barolo zijn de schitterende wijnen die gemaakt worden als blend waarbij de druiven van verschillende wijngaarden komen. Meestal zijn dit de wat goedkopere Barolo's. Daarnaast zijn er ook de Cru Barolo's. Barolo's die gemaakt worden van de druiven komend van het beste deel van een wijngaard. De verschillen tussen deze Cru Barolo's, ook als zij uit hetzelfde oogstjaar komen van dezelfde producent, kunnen enorm zijn. Dit alles heeft dus met het "terroir te maken.
Joy de Wit
Joy de Wit
2025-08-06 20:38:02
Count answers : 12
0
Een goede, gerijpte Barolo kan echter geweldig elegant en complex zijn. Wijnen gemaakt met het label DOCG Barolo zijn gemaakt van de Nebbiolo druif. Ze zijn vaak bijzonder licht van kleur maar hebben een hoge smaakintensiteit en een ongekende potentie voor kwaliteitswijnen. Ze kunnen aroma kenmerken hebben van framboos, kersen, roos en drop. De wijnen paren geweldig met truffel gerechten en authentieke streekproducten.
Jenna Kok
Jenna Kok
2025-08-06 20:14:49
Count answers : 11
0
Dat heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit aan producenten maar nog meer met de samenstelling van de bodem en het micro-klimaat waar sommige cru's meer van profiteren dan andere, daarnaast zijn voor een goede wijn(druif) de ligging ten opzichte van de zon en ook hoogte natuurlijk heel erg bepalend. Zogezegd heeft dus elke cru wijngaard zijn eigen karakteristieken en steken er kwalitatief enkele bovenuit. Dit zijn de cru's waar de meest prestigieuze en dus ook kostbare Baroli vandaan komen.
Oscar van den Nuwenhijsen
Oscar van den Nuwenhijsen
2025-08-06 19:20:38
Count answers : 19
0
Een goede Barolo is moeilijk te kiezen omdat in de verschillende gebieden verschillende wijnen worden geproduceerd, afhankelijk van de verschillende samenstelling van de bodems en de belichtingen. Barolo Monfortino Riserva DOCG Giacomo Conterno is een exclusieve en kostbare fles, die nu in de legende is opgenomen. De druiven van de Francia-wijngaard, in het zuidelijke deel van Serralunga d'Alba, geven een barolo van elegantie, aromatische complexiteit en persistentie van ongeëvenaarde finesse. Barolo DOCG, Bartolo Mascarello is de grote traditionele Barolo, met een rigoureuze en sobere stijl, gemaakt met de druiven van de beste Cru di Barolo en La Morra en gerijpt in grote Slavonische eiken vaten. Een ander voorbeeld is Barolo Falletto Vigna Le Rocche DOCG, Bruno Giacosa, een label voor kenners, geproduceerd door een van de grote namen van de Langhe met de druiven van de wijngaard Le Rocche di Castiglione Falletto. Al deze voorbeelden zijn indicaties van de meest prestigieuze labels die op de markt te vinden zijn.
Adam van Dagsburg
Adam van Dagsburg
2025-08-06 18:06:52
Count answers : 21
0
Als je op zoek bent naar een uitstekende Barolo-wijn, is het belangrijk om te kiezen voor gerenommeerde wijnen van betrouwbare producenten. Bij het selecteren van jouw Barolo moet je rekening houden met het jaartal, aangezien Barolo's met enkele jaren rijping vaak beter ontwikkeld zijn. Ook aanbiedingen zijn een uitgelezen kans om kennis te maken met de sublieme wereld van Barolo. Geniet van de verfijnde smaken, rijke aroma's en de stevige bite van deze unieke wijn, en ontdek waarom Barolo terecht bekendstaat als de koning der wijnen uit het betoverende Piemonte. Barolo's worden bekend om hun diepe robijnrode kleur en complexe smaakprofiel. De Nebbiolo-druif, waaruit deze rode wijnen volledig bestaan, bevat veel tannines en mede hierdoor moeten deze wijnen vele jaren rijpen voordat ze gedronken kunnen worden. In combinatie met de vele smaken die in de Barolo te proeven zijn, zoals viooltjes, teer, drop, chocolade, witte truffel, kaneel, gedroogd fruit, munt, verse en gedroogde kruiden, pruimen, bosvruchten en tabak, kan de tannine zorgen voor een verrassende smaakexplosie. Van verfijnde, jonge Barolo's tot de complexiteit van goed gerijpte jaargangen - bij ons vindt u de perfecte match voor uw smaak.