:

Wat betekent het woord ratatouille?

Valerie Hermans
Valerie Hermans
2025-08-30 11:37:43
Count answers : 24
0
Het woord ratatouille is soldatentaal, het samentreksel van ratouiller en tatouiller betekent eigenlijk gewoon gemengd eten, hutsepot. Het had ook altijd een wat negatieve bijklank. Ratatouille verspreidde zich door de legerscharen van veel landen om in Nederland op te duiken als ratjetoe, afgekort rats. ‘In de rats zitten’ heeft dus met dit gerecht te maken. De Britten spreken van chow. What’s for chow? staat voor ‘wat eten we’? Een woord dat gemengde noedels (chow mein) of gemengde rijst (chow van) betekent in het soort soldatenchinees van de kolonialen, waar veel Pidgintalen op zijn gebaseerd. Dat plaatst de Provençaalse ratatouille in dezelfde reeks als de nougat van Montélimar, een gecreëerde traditie van de vroege vakantiegangers. Het zou dus juister zijn te spreken van een ‘ratatouille niçoise’, want verder kan ratatouille dus van alles betekenen.
Niek Erdoğan
Niek Erdoğan
2025-08-25 01:09:10
Count answers : 32
0
Ratatouille (van het Occitaanse ratatolha) is een Frans gerecht van gestoofde groenten, dat vooral in de Provence veel wordt bereid. De basisingrediënten van ratatouille zijn: tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. Het Nederlandse woord ratjetoe (zooitje, mengelmoes) is een verbastering van ratatouille.

Lees ook

Wie heeft Ratatouille bedacht?

De ontwikkeling voor Ratatouille begon in 2000 toen Pinkava de originele verhaallijnen van de film s Lees meer

Wat is de ratatouille in ratatouille eigenlijk?

Ratatouille is de klassieke Franse groentestoof met tomaat, aubergine, courgette en paprika. Ratato Lees meer

Ecrin van Laon
Ecrin van Laon
2025-08-18 01:32:45
Count answers : 20
0
The word ratatouille derives from the Occitan ratatolha and is related to the French ratouiller and tatouiller, expressive forms of the verb touiller, meaning "to stir up". From the late 18th century, in French, it merely indicated a coarse stew. Modern ratatouille uses tomatoes as a foundation for sautéed garlic, onion, zucchini, aubergine, bell pepper, marjoram, fennel and basil. The Larousse Gastronomique says, "according to the purists, the different vegetables should be cooked separately, then combined and cooked slowly together until they attain a smooth, creamy consistency", so that each vegetable will taste truly of itself.
Faye Suijker
Faye Suijker
2025-08-06 10:56:42
Count answers : 23
0
Ratatouille is een heerlijk traditioneel Frans groentegerecht. Aan de naam van dit gerecht kun je al zien dat het een Frans woord is, dit woord komt van het Franse werkwoord ‘touiller’ wat ‘gemengd’ betekent. Over het algemeen zijn de basis ingrediënten van een klassieke ratatouille courgette, rode paprika, tomaten, aubergine en knoflook, maar er zijn natuurlijk nog vele andere ratatouille recepten.

Lees ook

Waar staat Ratatouille op?

Ratatouille staat niet expliciet vermeld als een titel in combinatie met een specifieke positie of r Lees meer

Wanneer kwam de originele Ratatouille uit?

De tekst vermeldt dat de film Ratatouille in première ging op 22 juni 2007 in het Kodak Theatre in L Lees meer

Jari le Guellec
Jari le Guellec
2025-08-06 10:12:42
Count answers : 34
0
Ratatouille is een gerecht dat bestaat uit een mengelmoes van diverse gestoofde groenten, meestal met aubergine, courgette, tomaat, paprika, ui en knoflook als bestanddelen. Ratatouille is een verzameling van zeer uiteenlopende zaken, een mengelmoes. Ratatouille is een menggerecht van groentes. Ratatouille is een gerecht uit de Franse keuken, dat bestaat uit aubergine, paprika, tomaat, zucchetti of courgette, ui, knoflook in olijfolie gebakken en gesmoord en afgemaakt met peper, zout en citroen.
Elias Winklaar
Elias Winklaar
2025-08-06 08:53:56
Count answers : 32
0
Ratatouille is een Frans gerecht dat bestaat uit een mengelmoes van diverse gestoofde groenten, meestal met aubergine, courgette, tomaat, paprika, ui en knoflook als bestanddelen. Het bevat aubergines, courgettes, uien, tomaten en knoflook. De groenten worden gaar gesmoord en vormen zo een lekker bijgerecht bij gebraden vlees of gebakken vis. Groentenmengeling met aubergine, courgette, paprika, ui, tomaten, knoflook en diverse kruiden die meestal in kleine blokjes wordt gesneden. Een verzameling van zeer uiteenlopende zaken, een mengelmoes.

Lees ook

Waar is Ratatouille uitgevonden?

De klassieke Franse groentestoof met tomaat, aubergine, courgette en paprika is een van onze favorie Lees meer

Wat is er met chef Skinner gebeurd?

Chef Skinner wordt aan het einde van de film verslagen. Remy en Linguini werken samen om Skinner te Lees meer