:

Wat is de oorsprong van kruidenboter?

Jente Jacquot
Jente Jacquot
2025-08-05 04:27:27
Count answers : 4
0
Toen we gingen opschalen hebben we het biologische aspect losgelaten, maar het is wel iets wat in de oorsprong van ons bedrijf zit en wat past bij onze filosofie. Roel Kramer startte zo'n vierenhalf jaar geleden met het maken van kruidenboter. Bijna voor de grap. Ik vond dat de kruidenboter in de supermarkt en in restaurants wat betreft kwaliteit en duurzaamheid te wensen overliet. Met een boer uit de buurt ben ik toen boter gaan draaien van biologische melk en wilde kruiden.
Quinten Franse Storm
Quinten Franse Storm
2025-08-05 04:04:41
Count answers : 1
0
Kruidenboter is boter waar tuinkruiden doorheen zijn gemengd. Vaak wordt gekozen voor peterselie, bieslook en knoflook, op smaak gebracht door peper en zout toe te voegen. Deze kruiden worden fijngesneden en vervolgens door de boter gemengd. Kruidenboter is algemeen kant-en-klaar te koop, maar kan ook zelf worden gemaakt. Een variant op de kruidenboter is de knoflookboter waarbij extra veel knoflook wordt gebruikt en minder van de andere ingrediënten. Citroenboter waarbij geraspte citroenschil en citroensap door de boter worden gemengd. Slakkenboter waarbij fijngesneden peterselie en knoflook, peper en zout gemengd worden, ter vulling van escargots à la bourguignonne.
Juul Lijn
Juul Lijn
2025-08-05 02:52:23
Count answers : 1
0
De kruidenboter behoort sinds 1968 tot één van de best bewaarde geheimen van onze MEGGLE boterspecialisten. Na de ontdekking door Josef Anton Meggle II werd de receptuur verwoed verder ontwikkeld totdat ze aan de hoge eisen van onze productontwikkelaars voldeed. Volgens origineel MEGGLE recept