:

Hoe maak je lookboter?

Mathijs van Wijk
Mathijs van Wijk
2025-08-18 12:26:35
Count answers : 35
0
Verhit in een pannetje de eetlepel boter samen met de 2 geperste tenen knoflook. Zorg dat het niet aanbrandt terwijl je bezig bent. Hak ondertussen de peterselie fijn en combineer samen met de boter, mayo, gerookte paprikapoeder op kamertemperatuur. Giet nu de gesmolten knoflookboter erbij en roer goed door. Rasp nu 3 EL parmezaanse kaas en voeg samen met de rest. Roer goed door en breng eventueel op smaak met wat extra zout. Je kan het nu direct eten maar je kan het ook even een halfuurtje laten staan. Dan kan nl alles even trekken.
Jesse Kanhai
Jesse Kanhai
2025-08-05 07:13:15
Count answers : 40
0
Klop eerst de roomboter heel erg luchtig. Dit kan met een handmixer, maar met een standmixer is fijner. Laat deze zo’n 15 minuten kloppen op een hoge stand. Schraap af en toe de randen bij. Je zult zien dat de boter veel witter wordt van kleur. Dit komt door de lucht die het opneemt. Terwijl dit staat te kloppen snijd je de groene kruiden heel fijn en rasp je de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten toe aan de luchtige boter en mix dit er doorheen. De ingrediënten zijn 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, 1/2 groente bouillonblokje, verkruimeld, flinke pluk bieslook, flinke bos krulpeterselie, flinke theelepel grove mosterd, dikke teen knoflook, kneepje citroensap en/of eventueel wat rasp van een bio citroen, peper en zout naar smaak. Hou je vooral niet in op de kruiden, knoflook en de hoeveelheid zout.

Lees ook

Wat is de oorsprong van kruidenboter?

Toen we gingen opschalen hebben we het biologische aspect losgelaten, maar het is wel iets wat in de Lees meer

Welke kruiden zitten in kruidenboter?

Kruidenboter is een mengsel van boter en kruiden. Kruidenboter wordt gemaakt door de boter te mengen Lees meer

Felix van der Zijl
Felix van der Zijl
2025-08-05 07:06:00
Count answers : 30
0
Niet gesmolten, want dan wordt het een kliederboel, maar op kamertemperatuur is wel noodzakelijk om de boter te mengen met de andere ingrediënten. In alle drie de gevallen meng je de boter goed met de overige ingrediënten. Proef eventueel of je er nog wat peper en zout bij wilt hebben. Je kunt de boter het makkelijkste met een vork prakken en zo alles goed mengen. Eenmaal alles gemengd? Maak een rolletje van de kruidenboter en rol het strak op in plastic folie. Leg het tot gebruik in de koeling.
Bart Claesner
Bart Claesner
2025-08-05 05:42:58
Count answers : 18
0
Leg de roomboter ongeveer 20 min uit de koelkast zodat het lekker smeuïg is. Leg de verse peterselie 10 min in ijswater. Zo wordt de peterselie stevig en is het makkelijk te verwerken in de lookboter. Hak de peterselie grof. Pel de knoflook en pers fijn. Meng de peterselie, geperste knoflook en roomboter samen. Meng alles goed en voeg er grof zeezout bij.

Lees ook

Hoe lang blijft zelfgemaakte kruidenboter goed?

Bewaaradvies voor dit geopende product 1 maand houdbaar in de koelkast. Daarna kijk, ruik, proef. Lees meer

Hoe heet kruidenboter in Italië?

Piccola Italia Italiaanse kruidenboter Informatie Laat de roomboter op kamertemperatuur komen. Me Lees meer

Michael van der Maath
Michael van der Maath
2025-08-05 02:31:32
Count answers : 30
0
Doe de boter in een grote kom, Rasp er de look bij en klop goed onder elkaar samen met het citroensap. Meng er dan de fijn gehakte peterselie en bieslook onder, kruid met peper en zout. Schep in een potje of draai in een worstje in bakpapier om nadien schijfjes te kunnen afsnijden eens opgesteven in koelkast. Bewaar in koelkast of diepvries.