:

Hoe maak je lookboter?

Jesse Kanhai
Jesse Kanhai
2025-08-05 07:13:15
Count answers : 7
0
Klop eerst de roomboter heel erg luchtig. Dit kan met een handmixer, maar met een standmixer is fijner. Laat deze zo’n 15 minuten kloppen op een hoge stand. Schraap af en toe de randen bij. Je zult zien dat de boter veel witter wordt van kleur. Dit komt door de lucht die het opneemt. Terwijl dit staat te kloppen snijd je de groene kruiden heel fijn en rasp je de knoflook fijn. Voeg alle ingrediënten toe aan de luchtige boter en mix dit er doorheen. De ingrediënten zijn 250 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur, 1/2 groente bouillonblokje, verkruimeld, flinke pluk bieslook, flinke bos krulpeterselie, flinke theelepel grove mosterd, dikke teen knoflook, kneepje citroensap en/of eventueel wat rasp van een bio citroen, peper en zout naar smaak. Hou je vooral niet in op de kruiden, knoflook en de hoeveelheid zout.
Felix van der Zijl
Felix van der Zijl
2025-08-05 07:06:00
Count answers : 1
0
Niet gesmolten, want dan wordt het een kliederboel, maar op kamertemperatuur is wel noodzakelijk om de boter te mengen met de andere ingrediënten. In alle drie de gevallen meng je de boter goed met de overige ingrediënten. Proef eventueel of je er nog wat peper en zout bij wilt hebben. Je kunt de boter het makkelijkste met een vork prakken en zo alles goed mengen. Eenmaal alles gemengd? Maak een rolletje van de kruidenboter en rol het strak op in plastic folie. Leg het tot gebruik in de koeling.
Bart Claesner
Bart Claesner
2025-08-05 05:42:58
Count answers : 0
0
Leg de roomboter ongeveer 20 min uit de koelkast zodat het lekker smeuïg is. Leg de verse peterselie 10 min in ijswater. Zo wordt de peterselie stevig en is het makkelijk te verwerken in de lookboter. Hak de peterselie grof. Pel de knoflook en pers fijn. Meng de peterselie, geperste knoflook en roomboter samen. Meng alles goed en voeg er grof zeezout bij.
Michael van der Maath
Michael van der Maath
2025-08-05 02:31:32
Count answers : 2
0
Doe de boter in een grote kom, Rasp er de look bij en klop goed onder elkaar samen met het citroensap. Meng er dan de fijn gehakte peterselie en bieslook onder, kruid met peper en zout. Schep in een potje of draai in een worstje in bakpapier om nadien schijfjes te kunnen afsnijden eens opgesteven in koelkast. Bewaar in koelkast of diepvries.