Wat is de betekenis van patisserie?

Ben Bosch
2025-08-03 19:31:57
Count answers
: 3
Een banketbakker, in België en Zuid-Nederland ook patissier of suikerbakker genoemd, is een bakker die is gespecialiseerd in banket en zoetwaren.
Een banketbakker bakt en verkoopt onder meer de volgende producten:
Cake
Chocolade
Gebak
Koekjes
Marsepein
Taart
Naast zoete producten maken banketbakkers vaak ook hartige gerechten zoals:
kaasbroodjes
saucijzenbroodje
rundvleeskroket
pasteitjes
De "vader van het inmaakproces", Nicolas Appert, was van oorsprong een suikerbakker.

Fem Willems
2025-08-03 18:05:26
Count answers
: 2
De patisserie is een winkel waar men vooral suikerwaren verkoopt.
Het woord verwijst ook naar suikerwaren, producten gemaakt door een banketbakker.
Synoniemen voor patisserie zijn banketbakkerij en suikerbakkerij.
Ook banket, gebak, koek en taart zijn synoniemen voor patisserie.

Nathan Hagendoorn
2025-08-03 17:02:52
Count answers
: 4
Een bedrijf dat zich toelegt op het vervaardigen van gebak, taart en andere lekkernijen.
Synoniemen: patisserie
1) Patisserie
1) Patisserie
Een bedrijf dat zich toelegt op het vervaardigen van gebak, taart en andere lekkernijen.

Annemijn van Westfalen
2025-08-03 15:08:11
Count answers
: 4
Patisserie, banket of fijn gebak zijn zoete lekkernijen van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten. Denk maar aan chocoladeglazuur, slagroom, gekonfijte vruchten, vers fruit, marsepein en strooigarnering zoals amandelschaafsel of walnoten. Door deze ingrediënten heeft patisserie een exclusieve en luxueuze uitstraling.