:

Wat is de betekenis van patisserie?

Ben Bosch
Ben Bosch
2025-08-03 19:31:57
Count answers : 3
0
Een banketbakker, in België en Zuid-Nederland ook patissier of suikerbakker genoemd, is een bakker die is gespecialiseerd in banket en zoetwaren. Een banketbakker bakt en verkoopt onder meer de volgende producten: Cake Chocolade Gebak Koekjes Marsepein Taart Naast zoete producten maken banketbakkers vaak ook hartige gerechten zoals: kaasbroodjes saucijzenbroodje rundvleeskroket pasteitjes De "vader van het inmaakproces", Nicolas Appert, was van oorsprong een suikerbakker.
Fem Willems
Fem Willems
2025-08-03 18:05:26
Count answers : 2
0
De patisserie is een winkel waar men vooral suikerwaren verkoopt. Het woord verwijst ook naar suikerwaren, producten gemaakt door een banketbakker. Synoniemen voor patisserie zijn banketbakkerij en suikerbakkerij. Ook banket, gebak, koek en taart zijn synoniemen voor patisserie.
Nathan Hagendoorn
Nathan Hagendoorn
2025-08-03 17:02:52
Count answers : 4
0
Een bedrijf dat zich toelegt op het vervaardigen van gebak, taart en andere lekkernijen. Synoniemen: patisserie 1) Patisserie 1) Patisserie Een bedrijf dat zich toelegt op het vervaardigen van gebak, taart en andere lekkernijen.
Annemijn van Westfalen
Annemijn van Westfalen
2025-08-03 15:08:11
Count answers : 4
0
Patisserie, banket of fijn gebak zijn zoete lekkernijen van duurdere en minder vaak gebruikte ingrediënten. Denk maar aan chocoladeglazuur, slagroom, gekonfijte vruchten, vers fruit, marsepein en strooigarnering zoals amandelschaafsel of walnoten. Door deze ingrediënten heeft patisserie een exclusieve en luxueuze uitstraling.