Soep is een vloeibaar gerecht dat bereid wordt door bepaalde ingrediënten, met name groenten en/of vlees, met bouillon en veel water te koken. Soep is een vloeibaar (voor)gerecht. In de meeste gevallen wordt soep bereid door groenten of vlees te koken, naar eigen smaak kunnen er dan nog allerlei ingrediënten bij gedaan worden. Een soep bestaat voor het grootste gedeelte uit water.
Verzamelnaam voor vloeibare spijs, gewoonlijk een aftreksel van vis, vlees, wild, gevogelte en/of groenten.
Soep - zelfstandig naamwoord: 1. vloeibaar voorgerecht van water met vlees en/of groenten.
Het begrip soep heeft 3 verschillende betekenissen: 1) vloeibaar gerecht.
vloeibaar, meestal warm geserveerd voedsel dat wordt bereid door min of meer fijn gesneden of gemixte groenten, en soms ook vlees, gevogelte of vis in water of in bouillon te koken, veelal met toevoeging van smaakgevende ingrediënten als zout en kruiden;
vloeibaar...
1. vloeibare kost, gewoonlijk een afkooksel van vlees vermengd met groenten, rijst, vermicelli of andere meelspijs:
vloeibare kost, gewoonlijk een afkooksel van vlees vermengd met groenten, rijst, vermicelli of andere meelspijs: vette, magere, krachtige, dunne soep;
brood bij de soep eten;
— soep met balletjes!
als grappig antwoord op een ijdele verwachting of dwaas verzoek;
morgen brengen!
2. gehee...
soep
Tussen de soep en de patatten (even tussendoor)