Gebruik rijpe producten en restjes, het voordeel van soep is dat het uitzicht van je producten geen belang meer heeft. Overrijpe tomaten of courgettes die er wat minder vers uitzien kan je dus nog perfect gebruiken! Het is vaak zelfs zo dat bijna overrijpe producten nog meer smaak afgeven. Ook restjes die je anders zou weggooien, zijn vaak prima te gebruiken in een soep.
Groenten en fruit alleen zijn vaak niet krachtig genoeg om een soep voldoende smaak te geven. Je hebt dus een basis nodig en dat is de bouillon.
Gebruik ‘Out of the Box’ kruiden. Naast peper, zout, tijm, laurier, nootmuskaat en andere courante kruiden, kan je je soep upgraden met ‘Out of the Box’ kruiden voor een verrassend effect. Zo kan je bij pompoensoep komijn of saffraan toevoegen, of kardemom bij wortelsoep.
Het gebruik van groenten in soep ligt voor de hand, maar ook verschillende fruitsoorten zijn lekker en verrassend in je soep. Combineer bijvoorbeeld pompoensoep met appel, tomatensoep met aardbei, of amandelsoep met druiven. Of maak een heerlijk fruitsoepje als dessert in de zomer!