:

Wat is de definitie van saus?

Jurre Peters
Jurre Peters
2025-08-01 16:23:02
Count answers : 1
0
Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om smaak toe te voegen. Voorbeelden zijn mayonaise, gebonden vleesbouillon en ketchup. Een saus wordt opgebouwd uit verschillende elementen: een basissmaak; vocht, bindmiddel, eventueel vet en eventueel verse kruiden.
Maya Boer
Maya Boer
2025-08-01 14:13:35
Count answers : 2
0
Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om smaak toe te voegen. Saus is een dikke, smakelijke vloeistof die over je eten wordt uitgegoten. Saus is een gebonden vocht met onder andere kruiden erin, voor over een gerecht, zoals spaghetti met tomatensaus. Saus is een kleurstof of verf. Saus heeft meerdere verschijningsvormen en kan verschillende smaakmakers bevatten.
Marit Timmermans
Marit Timmermans
2025-08-01 13:13:59
Count answers : 5
0
Jus is een dik gemaakte saus, gewoonlijk gemaakt op basis van vocht dat uit vlees of groente loopt tijdens het koken of braden. Jus is een van oorsprong Latijns woord dat saus of sap betekent. De Nederlandse jus (= saus) is eigenlijk niet meer dan de gesmolten boter, margarine of het vet waarin het vlees is gebraden en dat over de aardappelen wordt gegoten. In vele delen van Azië, in het bijzonder India, Maleisië en Singapore, wordt het woord “jus” gebruikt bij elke verdikte vloeibare saus die onderdeel is van een gerecht.