:

Wat is de definitie van saus?

Dani van Mook
Dani van Mook
2025-09-01 17:37:17
Count answers : 23
0
Toebereid nat of vloeibare massa dat bij of over een gerecht geserveerd wordt. Saus wordt verdeeld in een tweetal hoofdgroepen, te weten: a. De zoete sausen, zoals bijvoorbeeld chocoladesaus, aardbeiensaus, bessensaus, vanillesaus, vruchtensaus, maresquinsaus e.d. b. De niet-zoete sausen, zoals bijvoorbeeld pepersaus, Madeirasaus, Stroganoffsaus, champignonsaus, tomatensaus, paprikasaus e.d.
Luuk van Geest
Luuk van Geest
2025-08-25 15:49:33
Count answers : 43
0
Een vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gedaan of ernaast wordt gegeten voor extra smaak. dikke, smakelijke vloeistof die je over je eten giet

Lees ook

Wat is de samenvatting van sauzen?

Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht word Lees meer

Hoeveel Pauwels sauzen zijn er?

De sauzen van Pauwels werden door een onafhankelijk smaakpanel als zeer goed beoordeeld. Onze sauze Lees meer

Jente Jacquot
Jente Jacquot
2025-08-16 12:40:56
Count answers : 39
0
Een saus is een vloeistof die wordt gebonden met een bindmiddel. Als vloeistof kunt u groentenat, melk, wijn, bouillon, room of groentepuree gebruiken. Geschikte bindmiddelen voor saus zijn aardappelmeel, maïszetmeel bloem en eidooier. De bereiding van de klassieke basissauzen is een zeer belangrijk onderdeel van de keukenwerkzaamheden.
Fien de Jong
Fien de Jong
2025-08-10 07:49:07
Count answers : 36
0
Saus is een vloeibare spijs van zeer uiteenlopende samenstelling, bij of over enig gerecht opgediend om de smaak te verhogen. Het begrip saus heeft 3 verschillende betekenissen: 1) dikke, smakelijke vloeistof. dikke, smakelijke vloeistof die bij of over een gerecht wordt opgediend. Toebereid nat of vloeibare massa dat bij of over een gerecht geserveerd wordt. Saus wordt verdeeld in een tweetal hoofdgroepen, te weten: a. De zoete sausen, zoals bijvoorbeeld chocoladesaus, aardbeiensaus, bessensaus, vanillesaus, vruchtensaus, maresquinsaus e.d. b. De niet-zoete sausen, zoals bijvoorbeeld pepersaus, Madeirasaus, Stroganoffsaus. Saus is ook jus, vleesnat. Saus is een gebonden vocht met onder andere kruiden erin, voor over een gerecht.

Lees ook

Wat zijn de top 10 sauzen?

Knoflooksaus Deze saus is romig en vol van smaak, wat goed combineert met vlees zoals biefstuk, kip Lees meer

Wat houdt sauzen in?

Sausen is het bestrijken van een muur met een matte vloeistof waarbij na behandeling de structuur va Lees meer

Jurre Peters
Jurre Peters
2025-08-01 16:23:02
Count answers : 34
0
Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om smaak toe te voegen. Voorbeelden zijn mayonaise, gebonden vleesbouillon en ketchup. Een saus wordt opgebouwd uit verschillende elementen: een basissmaak; vocht, bindmiddel, eventueel vet en eventueel verse kruiden.
Maya Boer
Maya Boer
2025-08-01 14:13:35
Count answers : 25
0
Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om smaak toe te voegen. Saus is een dikke, smakelijke vloeistof die over je eten wordt uitgegoten. Saus is een gebonden vocht met onder andere kruiden erin, voor over een gerecht, zoals spaghetti met tomatensaus. Saus is een kleurstof of verf. Saus heeft meerdere verschijningsvormen en kan verschillende smaakmakers bevatten.

Lees ook

Wat is samenvatting boek?

In een samenvatting vertel je de belangrijkste gebeurtenissen, veranderingen en ontwikkelingen van h Lees meer

Wat zijn de 5 basis sauzen?

De 5 basis sauzen zijn: béchamelsaus, veloutésaus, Espagnole saus, tomatensaus en Hollandaise saus. Lees meer

Marit Timmermans
Marit Timmermans
2025-08-01 13:13:59
Count answers : 29
0
Jus is een dik gemaakte saus, gewoonlijk gemaakt op basis van vocht dat uit vlees of groente loopt tijdens het koken of braden. Jus is een van oorsprong Latijns woord dat saus of sap betekent. De Nederlandse jus (= saus) is eigenlijk niet meer dan de gesmolten boter, margarine of het vet waarin het vlees is gebraden en dat over de aardappelen wordt gegoten. In vele delen van Azië, in het bijzonder India, Maleisië en Singapore, wordt het woord “jus” gebruikt bij elke verdikte vloeibare saus die onderdeel is van een gerecht.