:

Wat is het verschil tussen Ierse stoofpot en gewone stoofpot?

Jaylinn Ahmadi
Jaylinn Ahmadi
2025-08-21 04:27:35
Count answers : 46
0
Het principe is hetzelfde als bij andere stoofpotjes maar de smaak is wel anders. Nodig voor een Ierse stoofpot 1 kg rundsvlees 200 g gerookt spek 2 uien 2 dikke wortelen 2 prei aardappelen peterselie 1 flesje Guinness bier 5 dl bruine fond bruine suiker boter tijm & laurier 2 kruidnageltjes peper en zout Ik heb geen aardappelen gebruikt dus ik heb de saus achteraf wat aangedikt met sausbinder. Als vervanging voor de aardappelen heb ik kroketten erbij gegeven, ook lekker! Mijn Irish Stew heb ik 2,5 uur laten pruttelen op het vuur, dus niet in de oven.
Suus van Nes
Suus van Nes
2025-08-13 11:49:29
Count answers : 23
0
Iers rundvlees is uniek dankzij de extensieve wijze waarop het vee gehouden wordt. Op uitgestrekte weides grazen de dieren minimaal 220 dagen van het jaar buiten. Zowel smaak als malsheid van rundvlees wordt deels bepaald door het ras, maar belangrijker is goede voeding en beweging. Omdat de Ierse runderen zoals gezegd veel buiten lopen eten ze daar lekker vers gras. Deze combinatie zorgt voor mals vlees met een heerlijke smaak. Vaak worden stoofpotten gemaakt als het wat frisser wordt, maar hier eten we eigenlijk het hele jaar door wel lekker ‘suddervlees’ in verschillende varianten. Je verwacht het niet bij mij :), maar vaak gebruik ik bier bij de bereiding van een klassieke stoofpot. Tijd voor een nieuw recept: Een Ierse stoofpot met Guinness. Dit bier uit Ierland zullen de meeste mensen wel kennen, want het is eigenlijk wereldberoemd. In de donkere smaken proef je tonen van koffie en chocolade. Erg geschikt om ook mee te koken! Het is altijd makkelijk zeggen, maar dit recept is echt een aanrader. Met een mooi stuk Iers rundvlees en de Guinness heb je een heerlijk comfort food gerecht.

Lees ook

Is stoofpot Brits of Iers?

Irish stew is een traditioneel Iers gerecht. Het is een stoofpot gemaakt van lamsvlees, schapenvlees Lees meer

Wie zijn de leden van de stoofpotten?

De leden van de stoofpotten zijn: Boeuf bourguignon, Bouillabaisse, Coq au vin, Cassoulet, Goulash, Lees meer

Sepp van Ghoerle
Sepp van Ghoerle
2025-08-01 03:45:41
Count answers : 29
0
Ierse stoofpot gebruikt rundvlees van Ierse runderen, dat super geschikt is om te gebruiken in een lekkere stoofpot. Irish Beef is zo'n goede keuze omdat de koeien een leven hebben gehad zoals dat bedoeld is. Diervriendelijk, duurzaam en grasgevoerd. Het meest geschikte deel van een koe om te stoven is een deel dat veel in beweging is geweest, zoals de hals of schouder. Oftewel runderrib of sukadelappen. Gewone stoofpot daarentegen wordt gemaakt met rundvlees dat niet noodzakelijk van Ierse runderen afkomstig is. Het verschil tussen Ierse stoofpot en gewone stoofpot zit dus in het type rundvlees dat gebruikt wordt.
Ilse van den Velden
Ilse van den Velden
2025-08-01 03:16:01
Count answers : 22
0
Ik ben namelijk gek op koken met bier en wijn. En in stoofpotten is bier en wijn echt superlekker. Zo ook in deze Irish stew met guinness, aardappeltjes en wortels. Ik gebruik heerlijk mals lamsvlees voor deze Ierse stoofpot, maar je kunt ook runderstoofvlees in deze stoofpot gebruiken. Dat wordt namelijk ook heerlijk mals en zacht en is dus ook prima geschikt voor deze stoofpot. En wil je liever wat meer groenten? Dan kun je wat meer wortel toevoegen en eventueel pastinaak in plaats van aardappel of erbij?

Lees ook

Bestaan er echt eeuwige stoofschotels?

Er bestaan geen eeuwige stoofschotels. Lees meer

Wat is de volledige betekenis van stoven?

Stoven is het langzaam garen van vlees in een vloeistof. Je braadt het eerst aan en dan laat je het Lees meer

Joey Peterse
Joey Peterse
2025-08-01 02:00:46
Count answers : 24
0
In dit land wordt stoofpot in verschillende variaties en met veel toevoegingen bereid. Vlees, aardappelen, uien en wortelen zijn altijd aanwezig. In sommige restaurants voegen ze tomatenpuree toe, anderen maken zelfs stoofpot met bier. Hoe dan ook, dankzij een trage gaartijd op laag vuur, is het gerecht smaakvol en smelt het in de mond. Een soort stoofpot, maar niet gemaakt van hele stukken vlees. Coddle wordt gemaakt van in plakjes gesneden worst en spek, ze voegen er ook uien en aardappelen aan toe. Combineer Guinness met traditionele gerechten, zoals stoofpot.