Dit is een Ierse stoofpot.
Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt als je aan Ierland denkt?
Bij mij zijn dat Iers rundvlees en Guinness bier.
Komt dat even goed uit, want dat heb ik in deze stoofpot verwerkt.
Maar tot nu toe stond daar schrikbarend weinig in.
Vandaag breng ik daar verandering in met een Ierse stoofpot.
De Guinness geeft deze stoofpot een heerlijk volle smaak!
Dit is een echte feelgood winterse stoofpot.
Tip: neem er de tijd voor en maak meteen een dubbele portie.
Onderstaande ingrediënten zijn genoeg voor 4 porties.
Wij hebben dus met z'n tweeën twee dagen van deze stoofschotel gegeten.
Een keer met aardappelpuree en een keer met pasta.
Je kunt de Ierse stoof prima in de vriezer bewaren.
Handig toch?
Nog meer stoofpotten zien?
Hier vind je nog veel meer stoofpot recepten!
Voorbereidingstijd10 minuten Kooktijd3 uur en 30 minuten Totale benodigde tijd4 uur
DiëtenEivrijGlutenvrijLactosevrijNotenvrijSchaal- en schelpdiervrij
Aanpassen porties: voor 4 personen
Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief
Ingrediënten
runderriblappen "> 1 kilo runderriblappen
wortels "> 500 gram wortels
Guinness bier "> 500 ml Guinness bier
vastkokende aardappelen "> 2 vastkokende aardappelen
witte uien "> 2 witte uien
jeneverbessen "> 2 jeneverbessen
peperkorrels "> 3 peperkorrels
stroop of golden syrup "> 2 el stroop of golden syrup
laurierbladeren "> 3 laurierbladeren
kaneelstokje "> 1 kaneelstokje
1 runderbouillonblokje
water "> 1.5 liter water
Benodigdheden
diepe gietijzeren pan (met deksel)
Instructies
Snipper de uien fijn.
Snijd de wortel in grove plakken.
Snijd het vlees in stukken van circa 5 x 5 centimeter.
Schil de aardappels en snijd in circa 8 stukken.
Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan.
Bak het vlees van buiten bruin en voeg dan de uien, aardappels en wortels toe.
Schep om en bak enkele minuten.
Voeg vervolgens de jeneverbessen, peperkorrels, kaneel en laurier toe gevolgd door de stroop.
Blus af met bier en draai het vuur laag.
Voeg het bouillonblokje en water toe, doe de deksel op de pan en laat gedurende minimaal 3,5 uur op laag vuur stoven.
(Mag ook langer!)
Check af en toe of er nog voldoende vocht bij zit.
Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta.
Ook leuk
Voedingswaarde
Per portie
Calorieën 886
Calorieën uit vetten 552
% aanbevolen dagelijkse hoeveelheid*
Vetten 61g,
Waarvan 93%
Verzadigde vetzuren 27g 134%
Transvetzuren 4g
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 29g
Meervoudig overzadigde vetzuren 3g
Gratis nutritionele informatie
Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien.
Helemaal gratis!
Registreer om toegang te krijgen