:

Is stoofpot Brits of Iers?

Silke Aarts
Silke Aarts
2025-09-02 00:40:25
Count answers : 39
0
Geniet van een hartverwarmende Ierse stoofpot met malse riblappen, langzaam gestoofd in Guinness bier, gecombineerd met aardappelen, wortels en pastinaak. Stoofvlees van Ierse runderen is hét geheime ingrediënt van een overheerlijke stoofpot! Onze runderen krijgen veel beweging omdat ze gemiddeld 220 dagen per jaar buiten staan. Dan eten ze vers sappig gras. Maar ook in de wintermaanden eten ze voornamelijk gras, in de vorm van hooi en kuilgras. Zo bestaat hun dieet voor 90% uit gras en dat proef je! Veel bewegen en veel gras geeft Iers rundvlees een mooie vetmarmering en een volle intense smaak. Perfect voor in de stoofpot! Eet smakelijk!
Ayden van de Kooij
Ayden van de Kooij
2025-08-26 20:28:14
Count answers : 36
0
Dit is een Ierse stoofpot. Wat zijn de eerste dingen waar je aan denkt als je aan Ierland denkt? Bij mij zijn dat Iers rundvlees en Guinness bier. Komt dat even goed uit, want dat heb ik in deze stoofpot verwerkt. Maar tot nu toe stond daar schrikbarend weinig in. Vandaag breng ik daar verandering in met een Ierse stoofpot. De Guinness geeft deze stoofpot een heerlijk volle smaak! Dit is een echte feelgood winterse stoofpot. Tip: neem er de tijd voor en maak meteen een dubbele portie. Onderstaande ingrediënten zijn genoeg voor 4 porties. Wij hebben dus met z'n tweeën twee dagen van deze stoofschotel gegeten. Een keer met aardappelpuree en een keer met pasta. Je kunt de Ierse stoof prima in de vriezer bewaren. Handig toch? Nog meer stoofpotten zien? Hier vind je nog veel meer stoofpot recepten! Voorbereidingstijd10 minuten Kooktijd3 uur en 30 minuten Totale benodigde tijd4 uur DiëtenEivrijGlutenvrijLactosevrijNotenvrijSchaal- en schelpdiervrij Aanpassen porties: voor 4 personen Let op: ingrediënten zijn slechts indicatief Ingrediënten runderriblappen "> 1 kilo runderriblappen wortels "> 500 gram wortels Guinness bier "> 500 ml Guinness bier vastkokende aardappelen "> 2 vastkokende aardappelen witte uien "> 2 witte uien jeneverbessen "> 2 jeneverbessen peperkorrels "> 3 peperkorrels stroop of golden syrup "> 2 el stroop of golden syrup laurierbladeren "> 3 laurierbladeren kaneelstokje "> 1 kaneelstokje 1 runderbouillonblokje water "> 1.5 liter water Benodigdheden diepe gietijzeren pan (met deksel) Instructies Snipper de uien fijn. Snijd de wortel in grove plakken. Snijd het vlees in stukken van circa 5 x 5 centimeter. Schil de aardappels en snijd in circa 8 stukken. Zet de pan op hoog vuur en giet olie in de pan. Bak het vlees van buiten bruin en voeg dan de uien, aardappels en wortels toe. Schep om en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de jeneverbessen, peperkorrels, kaneel en laurier toe gevolgd door de stroop. Blus af met bier en draai het vuur laag. Voeg het bouillonblokje en water toe, doe de deksel op de pan en laat gedurende minimaal 3,5 uur op laag vuur stoven. (Mag ook langer!) Check af en toe of er nog voldoende vocht bij zit. Serveer met rijst, aardappelpuree of pasta. Ook leuk Voedingswaarde Per portie Calorieën 886 Calorieën uit vetten 552 % aanbevolen dagelijkse hoeveelheid* Vetten 61g, Waarvan 93% Verzadigde vetzuren 27g 134% Transvetzuren 4g Enkelvoudig onverzadigde vetzuren 29g Meervoudig overzadigde vetzuren 3g Gratis nutritionele informatie Maak een gratis account aan om te genieten van een advertentie-vrije website, receptenverzamelingen te maken en nutritionele informatie bij elk recept te zien. Helemaal gratis! Registreer om toegang te krijgen

Lees ook

Wie zijn de leden van de stoofpotten?

De leden van de stoofpotten zijn: Boeuf bourguignon, Bouillabaisse, Coq au vin, Cassoulet, Goulash, Lees meer

Bestaan er echt eeuwige stoofschotels?

Er bestaan geen eeuwige stoofschotels. Lees meer

Sylvie Wolters
Sylvie Wolters
2025-08-16 12:18:22
Count answers : 30
0
Ik ben namelijk gek op koken met bier en wijn. En in stoofpotten is bier en wijn echt superlekker! Zo ook in deze Irish stew met guinness, aardappeltjes en wortels. Ik gebruik heerlijk mals lamsvlees voor deze Ierse stoofpot, maar je kunt ook runderstoofvlees in deze stoofpot gebruiken.
Sam Karaca
Sam Karaca
2025-08-10 14:07:20
Count answers : 33
0
Een van de bekendste gerechten van Ierland is wel de Ierse stoofpot. In de basis bestaat het uit lamsvlees, aardappelen en verschillende groenten zoals prei, ui en wortel. Alles tezamen gestoofd in een dikke jus. Het gerecht is in vrijwel iedere pub te vinden, vaak staat het zelfs bovenaan op de kaart. Een relatief eenvoudig gerecht, maar wel erg lekker! En de porties zijn vaak ook nog eens behoorlijk.

Lees ook

Wat is de volledige betekenis van stoven?

Stoven is het langzaam garen van vlees in een vloeistof. Je braadt het eerst aan en dan laat je het Lees meer

Wat is het meest malse stoofvlees?

Voor deze hachee heb ik hacheevlees gebruikt, maar voor dit gerecht of andere stoofschotels met rund Lees meer

Roos van der Ven
Roos van der Ven
2025-07-31 23:55:26
Count answers : 23
0
Irish stew is een traditioneel Iers gerecht. Het is een stoofpot gemaakt van lamsvlees, schapenvlees of rundvlees, aardappelen, (winter)peen, ui en peterselie. Ook wordt wel bier toegevoegd, bij voorkeur stout.