Welke boter gebruiken chefs?

Marit Timmermans
2025-07-31 21:52:10
Count answers
: 5
Van rauwmelkse boerenboter tot Ierse boter van biologische Jerseymelk, en de bekende Bretonse roomboter met fleur de sel.
Chefs experimenteren met boters verrijkt met smaken die de gast wakker schudden, van knoflook en kruiden tot gerookt zout, ansjovis, zeewier, bacon, ahornsiroop, jalapeño of chilipasta.
Koemelkboter uitgespeeld?
Kies dan eens voor geitenboter of burro di bufala: Italiaanse boter gemaakt van 100% buffelmelk.

Noah Bakker
2025-07-31 21:39:10
Count answers
: 3
Als chef duizenden kilo's boter verwerkt tot geklaarde boter en deze gebruikt om te bakken, als afwerking van groenten en aardappelbereidingen en om eiersauzen zoals Hollandaisesaus mee af te werken. Geklaarde boter, ook wel beurre clarifié in de Franse keuken, is boter waaruit de water- en melkeiwitten zijn verwijderd, zodat je alleen het pure botervet of boterolie overhoudt.
Geklaarde boter heeft een zuivere, volle botersmaak en kan gebruikt worden om gerechten zoals gegrilde vis, asperges, of aardappelen te besprenkelen voor extra smaak.

Rosalie Bulut
2025-07-31 20:52:57
Count answers
: 3
geklaarde boter, t'is te zeggen: 2kg plantaardig + 1kg melkerijboter samen smelten en klaren
kontje melkerijboter of scheutje olijfolie
Myo Cryo (cacao boter in poedervrom)

Nikki Kuipers
2025-07-31 20:11:53
Count answers
: 2
Ik gebruik beide soorten smeersels regelmatig in de keuken. Van de echte roomboter koop ik het liefst licht gezouten boerenroomboter. Deze is fantastisch op een snee vers desembrood, of om mee te bakken. Daarnaast werk ik in de keuken veel met de margarine van Becel en Flora. Die laatste is redelijk nieuw in het supermarktschap; het is een vol en romig plantaardig alternatief voor roomboter, gemaakt van 100 procent plantaardige ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Heel geschikt om mee te smeren, koken en bakken.

Vera Jansen
2025-07-31 20:00:07
Count answers
: 2
Toen ik net begon met koken, vertelde mijn oude chef-kok me dat ongezouten boter het enige was waarmee je moest koken, en gezouten boter was iets voor bakken of specifieke recepten. Ik werk al een tijdje voor deze nieuwe plek en ze gebruiken altijd gezouten boter voor bijna alles. Ik heb ernaar gevraagd en zelfs gedeeld wat mijn oude chef-kok hierover dacht. Mij werd gewoon verteld dat het uiteindelijk niet echt uitmaakt in het eindproduct.
Lees ook
- Wat zijn de voordelen van roomboter?
- Welk type boter wordt in restaurants gebruikt?
- Is roomboter echt zo slecht?
- Gebruiken restaurants echte boter?
- Wat is de meest gezonde boter?
- Wat is het verschil tussen boter en roomboter?
- Wat is de beste boter om te eten?
- Is Campina botergoud een echte roomboter?
- Waarom is echte boter zo duur?