Waarom is mijn crème brûlée niet helemaal gestold?

Laurens Post
2025-07-29 11:50:31
Count answers
: 1
Een belangrijke stap die je niet moet overslaan is geef je crème brûlée de tijd om rustig op te stijven in de koelkast.
Gebruik lage schaaltjes, die zorgen ervoor dat je vulling overal goed gaart. Zo voorkom je dat het midden van de brùlée zacht blijft.
De custard is klaar als de bovenkant is gestold, maar het midden nog een beetje wiebelt.

Sem Gellemeyer
2025-07-29 10:56:03
Count answers
: 2
Mijn crème brûlée is niet stevig genoeg, hoe kan dat?
Dit kan aan verschillende factoren liggen.
Wellicht was de oven toch niet op de juiste temperatuur of misschien heb je te kleine schaaltjes gebruikt.
In restaurants zie je meestal wat lagere schaaltjes (zoals deze) en dat is met een reden: op die manier gaart de roomvulling beter en vooral sneller.
Ook hebben de crème brûléé toetjes de opstijftijd in de koelkast echt nodig, dus sla dit zeker niet over uit tijdsnood.
Lees ook
- Wat is de beste suiker voor crème brûlée?
- Wat is het verschil tussen crème brûlée en crema catalana?
- Hoe maak ik een krokant laagje op crème brûlée?
- Welke room is het beste voor crème brûlée?
- Waarom mislukt mijn crème brûlée?
- Wat is een Catalaanse room?
- Hoe krijg je een krokant laagje?
- Is volle room hetzelfde als heavy cream?
- Hoe moet je crème brûlée branden?