:

Waarom is mijn crème brûlée niet helemaal gestold?

Isabel Keijser
Isabel Keijser
2025-08-05 19:40:32
Count answers : 35
0
Je had de oven lager gezet, 120 graden ipv 150 graden. Voor een perfecte crème brûlée gebruikt je zoals gezegd een crème brûlée-brander om het bovenlaagje van suiker te karamelliseren. Een Crême brulée brander heb je nodig om de de bovenkant van je crême brulée hard te krijgen.
Laurens Post
Laurens Post
2025-07-29 11:50:31
Count answers : 31
0
Een belangrijke stap die je niet moet overslaan is geef je crème brûlée de tijd om rustig op te stijven in de koelkast. Gebruik lage schaaltjes, die zorgen ervoor dat je vulling overal goed gaart. Zo voorkom je dat het midden van de brùlée zacht blijft. De custard is klaar als de bovenkant is gestold, maar het midden nog een beetje wiebelt.

Lees ook

Wat is de beste suiker voor crème brûlée?

Witte kristalsuiker gebruiken Veel mensen grijpen standaard naar witte kristalsuiker wanneer ze sui Lees meer

Wat is het verschil tussen crème brûlée en crema catalana?

Crème brulée is een custardachtig nagerecht met een gekaramelliseerde laag suiker. De traditionele c Lees meer

Sem Gellemeyer
Sem Gellemeyer
2025-07-29 10:56:03
Count answers : 34
0
Mijn crème brûlée is niet stevig genoeg, hoe kan dat? Dit kan aan verschillende factoren liggen. Wellicht was de oven toch niet op de juiste temperatuur of misschien heb je te kleine schaaltjes gebruikt. In restaurants zie je meestal wat lagere schaaltjes (zoals deze) en dat is met een reden: op die manier gaart de roomvulling beter en vooral sneller. Ook hebben de crème brûléé toetjes de opstijftijd in de koelkast echt nodig, dus sla dit zeker niet over uit tijdsnood.