:

Wat is de betekenis van chutney?

Yasmin de Leeuw
Yasmin de Leeuw
2025-07-29 01:30:00
Count answers : 1
0
Een chutney is een smaakmaker uit de Indiase en Pakistaanse keuken die ook in de Surinaamse keuken voorkomt. De oorsprong van het woord chutney ligt in het Hindi-woord: चटनी, uitgesproken als caṭnī. In de landen van oorsprong wordt chutney meestal vers bereid, met wat er voor ingrediënten met een sterke smaak toevallig beschikbaar zijn. Aan een basis van een vruchtenpuree worden kruiden en smaakmakers toegevoegd zoals azijn, tamarinde, gember, mosterdzaad, knoflook, peper en ui. Ook worden wel kruiden, zoals fenegriek, koriander en komijn gebruikt. De chutney smaakt naast scherp vaak ook zoet door toegevoegde suiker, en zuur door azijn. Een chutney wordt gemaakt door de ingrediënten samen te stampen. Daarvoor wordt vaak een stenen vijzel gebruikt.
Dani van Mook
Dani van Mook
2025-07-29 01:23:01
Count answers : 2
0
Een chutney kom je in de Indiase en Pakistaanse keuken tegen en wordt gemaakt van fijngesneden groenten en/of fruit, kruiden en specerijen en wordt ingekookt met suiker en azijn. Daardoor kan je een chutney vaak wel maanden bewaren.
Nina van de Wal
Nina van de Wal
2025-07-29 00:44:45
Count answers : 0
0
Chutney is een zoetzuur bijgerecht op basis van een puree van vruchten of groenten met toegevoegde kruiden en specerijen, oorspronkelijk uit de Indiase keuken. Een zoetzuur bijgerecht van vruchten, groenten of een combinatie van beide, het wordt meestal bij koude gerechten geserveerd. Klassieke ingrediënten zijn mango, ananas, tomaat of ui. Chutney is een Indiaas gerecht met vruchten en specerijen, een zoetzuur tafelzuur uit vruchten en kruiden met azijn en basterdsuiker. Het is een scherpe, Achterindische toespijs bij vlees en vis, veel gebruikt in de Engelse keuken, bereid uit vruchten, kruiden, mosterd, azijn, knoflook, Spaanse pepers, rozijnen, gember, zure appelen. Chutney is een tafelzuur, bereid door koken van mango’s, tamarinde, druiven en kruiden met azijn en rietsuiker, dat vooral in Engeland veel gebruikt wordt.
Elise Abdi
Elise Abdi
2025-07-28 21:35:36
Count answers : 2
0
Chutney kun je het beste omschrijven als een vruchtenpuree met kruiden en specerijen zoals knoflook, peper, ui, mosterdzaad, gember, tamarinde en azijn. Nigellazaad, koriander en komijn worden ook veel gebruikt. De ingrediënten worden vaak samen gestampt in een stenen vijzel en bak je in een koekenpan met dikke bodem. Het is een smaakmaker die dan ook veel wordt gebruikt in de Indiase en Pakistaanse keuken. Meestal wordt het vers bereid zonder conserveermiddelen.