Wat is het verschil tussen bouillabaisse en zarzuela?

Joris Biharie
2025-07-28 02:00:26
Count answers
: 4
Zarzuela is een authentieke Spaanse vissoep aka visstoofpotje en is duidelijk een broertje van de bouillabaisse.

Maya Fredriks
2025-07-28 01:47:17
Count answers
: 5
Zarzuela is een goed gevulde vis- en schaaldierensoep die zijn naam dankt aan het Spaanse woord voor variété. Een Catalaans gerecht dat lijkt op de Franse bouillabaisse maar dan anders. Wat er in de soep gaat is afhankelijk van de vangst van de dag of, zoals bij de meesten van ons, van wat je in de winkel aantreft. Vaste onderdelen in dit gerecht zijn saffraan, amandelen, knoflook en tomaten.

Sten Uphaus
2025-07-27 23:44:40
Count answers
: 5
Zarzuela is een Spaanse visstoof die wat weg heeft van de Franse bouillabaisse. Het grootste verschil is misschien wel het uitblijven van de anijssmaak, waardoor het uiteindelijke resultaat totaal anders kan smaken.
Lees ook
- Wat is het belangrijkste ingrediënt in bouillabaisse en waarom?
- Wat is het verschil tussen vissoep en bouillabaisse?
- Welke vissoort is traditioneel onderdeel van de bouillabaisse uit Marseille?
- Wat zit er in rouille?
- Waaruit bestaat bouillabaisse traditioneel?
- Hoeveel soorten vis zijn er in bouillabaisse?
- Wat zijn de kruiden in rouille?
- Wat is een leuk weetje over bouillabaisse?
- Wat zijn de belangrijkste kruiden?