:

Waar werd likeur oorspronkelijk van gemaakt?

Zakaria van der Meulen
Zakaria van der Meulen
2025-07-27 18:08:26
Count answers : 2
0
Likeur is gemaakt van de volgende ingrediënten: Gedestilleerd water Een vorm van alcohol (dat kan neutrale alcohol zijn, maar ook bijvoorbeeld een gedistilleerde drank zoals whisky of brandewijn) Suiker (of een andere zoetstof zoals honing) Smaakstoffen. Soms geven de smaakstoffen ook de kleur aan de likeur. Van origine werden likeuren beschouwd als geneeskrachtige elixers. Al in de vroege Middeleeuwen lieten monniken heilzame kruiden op alcohol trekken, zodat de etherische oliën van gedroogde planten en kruiden erin oplosten. Om de drankjes drinkbaar te maken werd er suiker aan toegevoegd. Naar verluidt is het woord likeur afkomstig van het Italiaanse 'liquefare' wat vloeibaar maken betekent.
Faye Gnodde
Faye Gnodde
2025-07-27 14:24:50
Count answers : 1
0
Van oorsprong werden geneeskrachtige kruiden opgelost in alcohol, om als medicijn te gebruiken. Pas na de ontdekking van Azië en Indonesië, en de kolonisatie van Amerika en West-Indië kwam er een vloed van nieuwe kruiden beschikbaar. Aangezien veel fruitsoorten bedierven tijdens de lange reis, werd er geprobeerd om sinaasappelen op alcohol te zetten waardoor de sinaasappelen behoed werden van bederving en tegelijkertijd de harde smaak van alcohol verdoezeld werd. Vanwege de harde en bittere smaak, werd er rietsuiker toegevoegd. De likeur was geboren.