:

Hoe klaar ik zelfgemaakte likeuren?

Fem Kloppert
Fem Kloppert
2025-07-27 13:01:09
Count answers : 6
0
Het zelf maken van likeur lijkt misschien best moeilijk, maar dat is het eigenlijk niet. In principe hoef je zelf helemaal niets te destilleren en kun je gewoon voor een sterke drank zoals wodka of jenever kiezen. Deze sterke drank gebruik je namelijk als basis voor een (hopelijk) smaakvolle likeur. Met de drank als basis is het tijd voor de ingrediënten, zoals kruiden en specerijen. Of in dit geval koffiebonen. De gekozen ingrediënten bepalen de uiteindelijke smaak. Hiervoor moet je ze wel even laten trekken in de sterke drank. Na een bepaalde tijd filter je het mengsel en houd je dus een likeur over. Koffielikeur recept Maak eenvoudig een koffielikeur op basis van wodka. Goed voor700 ml Soort gerechtLikeur Trefwoordenaperitif, borreltje Voorbereidingstijd60 minuten Ingrediënten700 ml wodka250 gram bruine basterdsuiker50 gram koffiebonen1 vanillestokje InstructiesDoe de koffiebonen in een grote (weck) potVervolgens doe je hier de suiker en het vanillemerg bijHierna voeg je de wodka toeMeng alles goed door elkaarZet de pot weg voor 4-6 weken weg op een donkere plekProbeer elke dag de pot goed te schuddenAls de suiker is opgelost, dan is de likeur klaarPak een fles (bijvoorbeeld de wodka fles als deze leeg is)Zet een trechter met daarbovenop een zeef op de flesGiet het mengsel in de flesDe likeur is klaar om gedronken te worden!