:

Welk vlees is perfect voor slow cooking?

Jay Blom
Jay Blom
2025-07-18 15:52:44
Count answers : 5
0
Runderpoulet van riblap, 500 g Peper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillon Bebloemd, niet voorbakken, 9 uur in slowcooker op ‘low’ 99°C Perfect draadjesvlees Doorregen varkenspoulet, 500 g Peper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillon Bebloemd, niet voorgebakken, 5 uur in slowcooker op ‘low’ 99°C Supermals, bijna draadjes Lamspoulet (van bout), 500 g Peper, zout, beetje olie, 250 ml bouillon Niet voorgebakken, 4,5 uur in slowcooker 99°C Supermals, vocht wel iets binden voor de saus
Kevin Teunissen
Kevin Teunissen
2025-07-18 14:21:32
Count answers : 3
0
Slow cooking, de naam zegt het al, is een compleet andere kooktechniek, waarbij je de tijd neemt om een goed gerecht te maken. In het onderstaande overzicht staan bewerking en bereidingstijden voor verschillende soorten vlees. Bij slow cooking hou je bereidingstemperaturen aan tot maximaal 99 °C, maar meestal zelfs hooguit 80 °C. Ook in de oven kun je heerlijke gerechten maken op lagere temperaturen. Die lagere temperaturen zorgen voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten tijd hebben om smaak af te geven. ‘s Avonds opzetten, voor het naar bed gaan uitzetten en de volgende dag alleen nog maar opwarmen. Vleessoort Bewerking Bereidingstijden temperatuur Kern tem- peratuur Resultaat Entrecote stuk, met toplaagje vet, 1175 g Peper, zout, beetje olie 4,5 uur in de oven op 75°C 55°C Perfect mals, egaal rood/ rosé Fricandeau stuk, 950 g Peper, zout, beetje olie 6 uur in de oven op 75°C 55 °C Iets rosé, mals en sappig Doorregen varkensrollade (buik), 680 g Peper, zout, beetje olie 4 uur in de oven op 90°C 68°C Erg smakelijk, vet lijkt ‘gesmolten’ Varkens lenderollade omwikkeld met spek, 1100 g Peper, zout, olie; 10 cm doorsnede 4 uur in oven op 90°C 68°C Smakelijk, mals Doorregen runderrollade, 1300 g Peper, zout, olie 5,5 uur in oven op 80°C, in ovenbestendige pan met deksel 65°C Sappiger dan oven door terugdruipen eigen vocht Lamsbout zonder been Peper, zout, olie, knoflook 5 uur in de oven op 80°C 70°C Nog iets rosé van binnen, vet erg smaakvol Runderpoulet van riblap, 500 g Peper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillon Bebloemd, niet voorbakken, 9 uur in slowcooker op ‘low’ 99°C Perfect draadjesvlees Doorregen varkenspoulet, 500 g Peper, zout, beetje olie, bloem, 250 ml bouillon Bebloemd, niet voorgebakken, 5 uur in slowcooker op ‘low’ 99°C Supermals, bijna draadjes Lamspoulet (van bout), 500 g Peper, zout, beetje olie, 250 ml bouillon Niet voorgebakken,4,5 uur in slowcooker 99°C Supermals, vocht wel iets binden voor de saus.