Wat is het principe van slow cooking?

Bart van den Velden
2025-07-18 10:15:52
Count answers
: 2
Het principe van slow cooking is dat het voedsel langzaam gegaard wordt. Afhankelijk van de stand die je gebruikt duurt dat 6-8 uur. Hierdoor blijven veel voedingsstoffen behouden en gaat de smaak niet verloren. De klassieke slowcooker heeft twee standen: "low" en "high". Op de stand "low" neemt de slowcooker zijn tijd en zal het koken ongeveer 8 uur duren. De stand "high" zet iets meer vaart achter het werk en neemt ongeveer 6 uur in beslag. De slowcooker bereidt het voedsel door middel van een kookproces. Doe er dus wat water bij.
Lees ook
- Wat is het nut van slow cooking?
- Is het gezond om eten in een slowcooker te bereiden?
- Wat is de wetenschap achter 'low and slow cooking'?
- Kan Chef IQ slowcooken?
- Wat zijn de nadelen van slowcooking?
- Welk vlees is geschikt voor slow cooking?
- Waarom is slowcooking veilig?
- Kan eten aanbranden in de slowcooker?
- Welk vlees is perfect voor slow cooking?