Wat zijn de nadelen van slowcooking?

Luna Veenstra
2025-07-18 10:50:26
Count answers
: 1
De naam zegt het al, een slowcooker is langzaam.
Als je haast hebt en snel een hapje wil eten, is een slowcooker niet je vriend.
De minimale tijd om iets te maken is 3-4 uur, een snelle hap staat dus niet op het menu.
Op zich is dit niet echt een nadeel, maar het is wel iets om rekening mee te houden.
Want niet alle gerechten worden lekker wanneer je ze in de slowcooker bereid.
Omdat alle ingrediënten in de slowcooker blijven, is het eindresultaat soms erg nat.
Soms zit er namelijk meer vocht in de ingrediënten dan je van te voren had gedacht.
Zelf vind ik dit voor sommige gerechten echt een nadeel van de slowcooker.

Floris van der Berg
2025-07-18 09:30:35
Count answers
: 2
De naam zegt het al: als je snel even iets op tafel wilt zetten kun je beter geen slowcooker gebruiken. Een ander nadeel vind ik, zeker als je een kleine keuken hebt, dat zo’n apparaat toch wel veel ruimte inneemt. Je kunt ’m ook niet inklappen of op een andere manier kleiner maken, dus in kleine huizen is het gewoon best een ding-in-de-weg. Oh, en een gerecht dat bestaat uit verschillende componenten, zou ik hier ook niet in maken.
Lees ook
- Wat is het nut van slow cooking?
- Is het gezond om eten in een slowcooker te bereiden?
- Wat is de wetenschap achter 'low and slow cooking'?
- Kan Chef IQ slowcooken?
- Welk vlees is geschikt voor slow cooking?
- Waarom is slowcooking veilig?
- Kan eten aanbranden in de slowcooker?
- Wat is het principe van slow cooking?
- Welk vlees is perfect voor slow cooking?