Waarom zakt soufflé in?

Noa van Landen
2025-07-16 03:09:14
Count answers
: 1
Wanneer het gerecht z’n warmte verliest, bestaat het risico dat het inzakt.
Je soufflé zou in elkaar kunnen zakken door het temperatuurverschil.

Merel Timmermans
2025-07-16 03:07:51
Count answers
: 3
Problemen kunnen zijn: je hebt de lucht uit de eieren geklopt, de ovendeur te vroeg opgemaakt of te veel vocht in de vulling verwerkt.

Tycho Merckx
2025-07-16 01:36:04
Count answers
: 2
Vouw het opgeklopte eiwit altijd rustig door de andere ingrediënten, anders ontsnapt de lucht uit het mengsel.
Houd je aan het recept en voeg niet zomaar allerlei andere ingrediënten toe aan het soufflémengsel.
Dit kan de balans verstoren en ervoor zorgen dat je soufflé niet luchtig en egaal is.
Open nooit de oven tijdens de baktijd!
De temperatuur is dan niet constant.

Jelle van de Berg
2025-07-16 01:31:08
Count answers
: 0
Pak de souffléetjes pas uit de oven als iedereen er klaar voor zit, als je de soufflé even buiten de oven laat staan, zakt hij in.
Door de vlaag koude lucht die de oven in komt, zal de soufflé inzakken.
Lees ook
- Wat zijn de kenmerken van een goede soufflé?
- Waardoor souffleert een soufflé?
- Wat zijn de drie componenten van een soufflé?
- Hoe stabiliseer je een soufflé?
- Wat zijn de drie basiselementen van een soufflé?
- Wat zijn de principes voor het maken van een soufflé?
- Welk leuk weetje over soufflé is het beste?
- Hoe maak je een soufflé die niet inzakt?
- Welk interessant feitje over een soufflé is er?