:

Wat zijn de beste deli's in Amsterdam?

Valentijn Said
Valentijn Said
2025-06-08 14:41:21
Count answers: 0
Casa del Gusto is zo’n zaak waar ik zonder plan heen ga en met een portemonnee die drie keer lichter is thuiskom. Terre Lente betekent ‘langzaam land’ en dat maakt deze delicatessenwinkel in de Jordaan absoluut waard. Je vindt er voornamelijk producten uit het langzaamste stukje van Italië: het zuiden, waar de Calabrische eigenaar vandaan komt. Ook leuk: je kunt hier een koffiepauze inlassen in het hoekje bij het raam. Basilico Fish & More is iets meer traiteur, waar je het voorwerk lekker voor je laat doen en naast delicatessen pizza, pasta en andere happen kant-en-klaar maar vers mee naar huis neemt. La Bottega by Chiara’s Food is een Italiaanse delicatessenzaak die ik al tig jaar bovenaan mijn to do heb staan, maar nog altijd niet ben geweest. Terwijl het me op een of andere manier een van de allerleukste Italiaantjes lijkt. Alberto Pozzetto is een lekker ramvol gestouwd zaakje dat niet alleen bol staat van de heerlijke producten, maar ook van de mensen, waaronder veel Italianen. Je kunt hier een dagelijkse Italiaanse boodschap halen, maar ook topbroodjes en goede koffie voor een blokkie om. Salumeria Italiana is de plek voor ontelbaar veel pastasoorten, maar naar een salumeria ga je natuurlijk voor één ding in het speciaal: Italiaanse vleeswaren. Renzo’s is een zaak waar je hier met een doel komt, word je sowieso van je stuk gebracht door alles wat er in de koeling onder de toonbank ligt. Naast Italiaanse delicatessen kom je bij Renzo’s voor belegde broodjes, tot je plots ziet dat er bakken vol gerechten liggen die je allemaal mee wilt nemen en waardoor je de komende week niet meer zelf hoeft te koken. Toscanini Deli is een delicatessenzaak die alle uit Italië geïmporteerde producten die je kunt bedenken uitgestald in stellingkasten, maar vind je ook verse pasta’s en sauzen uit de keuken die dat het allerbeste kan. Salvatorica is een zaak waar je eigenlijk vrijwel niets dan pasta haalt, maar ik wil ‘m toch even benoemen aangezien ik hier ook traiteurs bejubel. De hele zaak is gericht op één ding en ziet eruit als een soort lab waar pasta gemaakt wordt. Die haal je hier dus supervers en supergoed af. Dan weet je wel waar de focus ligt. Je kunt je pasta overigens ook ter plekke opeten. Feduzzi is een van de eerste Italiaanse delicatessenzaken die nog altijd trots aanwezig is in de Rivierenbuurt. De verse pasta, broodjes en tapenade maken ze er zelf en je kunt er ook een pitstop maken voor koffie. Over die verse pasta gesproken: lasagne altijd meenemen en dan gelijk een voorraadje ravioli aanleggen uit de vriezer.