:

Wat is het 17e-eeuwse restaurant in Amsterdam?

Colin van der Meer
Colin van der Meer
2025-09-12 05:29:30
Count answers : 32
0
Eet- en drinklokaal Moes – gevestigd in een pakhuis uit 1646 – organiseerde het vijf-gangen-diner samen met Cities, een instantie die onder andere culinair-historische tochten door Amsterdam organiseert. Moes in Amsterdam voor een 17e-eeuws diner.
Felix Vos
Felix Vos
2025-09-01 20:38:18
Count answers : 23
0
Restaurant de Silveren Spiegel in Amsterdam is een restaurant van uitzonderlijke kwaliteit, waar culinaire verfijning en historie samenkomen. Gevestigd in een prachtig 17e-eeuws pand, wordt dit gerenommeerde familierestaurant, eigendom van de familie Hoff, geroemd om zijn Fijne Nederlandse keuken onder leiding van chef-kok Yves van der Hoff. In deze twee trapgevelpandjes (1614) lijkt de tijd even stil te hebben gestaan.

Lees ook

Wat was restaurant Amsterdam vroeger?

In de machinekamer, waar nu Café Restaurant Amsterdam is gevestigd, stonden vier pompen die duinwate Lees meer

Wat is bistro eten?

Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een café. Lees meer

Robin van de Ven
Robin van de Ven
2025-08-30 05:58:33
Count answers : 28
0
Dit mooie historische pand uit de 17e eeuw, vind je een traditioneel Nederlands restaurant. De Silveren Spiegel is een Dutch Cuisine restaurant.
Giel Geerman
Giel Geerman
2025-08-19 18:28:06
Count answers : 26
0
D'Vijff Vlieghen, met een interieur van authentieke bouwmaterialen, was een feit. Nicolaas Kroese, de koning van d'Vijff Vlieghen, is naar eigen zeggen 'geboren in 1627 en vergeten om dood te gaan'. De in 1905 geboren Amsterdammer kocht in totaal vijf naast elkaar gelegen pandjes op de Spuistraat waar hij een kunst- en antiekhandel begon en zijn gasten wijn schonk. I am the King of the Five Flies’ Empire in Amsterdam

Lees ook

Wat is de geschiedenis van Bistro?

Het woord bistro is afgeleid van het Russische bystro, dat ‘snel’ betekent. Het zou voor het eerst z Lees meer

Wat is het verschil tussen een Franse bistro en een Franse brasserie?

Een bistro is een eenvoudige eetgelegenheid, die het midden houdt tussen een restaurant en een kroeg Lees meer

Fien de Jong
Fien de Jong
2025-08-12 21:57:31
Count answers : 36
0
Restaurant Vermeer is gevestigd in een 17e eeuws monumentaal pand in het NH hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam tegenover Amsterdam Centraal.
Brian Jurrijens
Brian Jurrijens
2025-08-06 20:19:38
Count answers : 20
0
Restaurant d'Vijff Vlieghen is sinds jaar en dag wereldwijd bekend als een must-do in Amsterdam. In de vijf 17-eeuwse huisjes worden nog steeds de heerlijkste gerechten geserveerd. Het restaurant is een waar culinair museum, waar gedineerd kan worden onder oude Nederlandse kunst. Met wanden bekleed met prachtig goudleerbehang uit de 17e eeuw, vormt het restaurant een unieke locatie midden in hartje Amsterdam. De muren van de Glaskamer zijn bekleed met prachtig zeldzaam goudleerbehang uit de 17e en 19e eeuw.

Lees ook

Wat is het oudste restaurant van Amsterdam?

Restaurant De Roode Leeuw – opgericht in 1618, is dit het oudste restaurant van Amsterdam. Het is g Lees meer

Wat is een bistro in eten?

Een bistro is een soort eetcafé of petit restaurant vaak met een Frans karakter. Een bistro wordt o Lees meer

Hidde Koning
Hidde Koning
2025-07-26 05:10:40
Count answers : 25
0
Jansz. zet Volkert's passie voor gastvrijheid voort Volkert Jansz was een 17e-eeuwse ambachtsman met een veeleisende smaak, een scherp oog voor stijl en een enthousiaste gastheer.
Elin Ridder
Elin Ridder
2025-07-26 05:03:22
Count answers : 39
0
Restaurant Scheepskameel is vernoemd naar een 17e eeuw systeem dat schepen Amsterdam binnentrok.

Lees ook

Wat is de geschiedenis van de Franse brasserie?

Parijse bistro's zijn niet alleen plekken om te eten; ze weerspiegelen een duurzame cultuur, geschie Lees meer

Wat betekent "bistro

Een bistro is een soort eetcafé of petit restaurant vaak met een Frans karakter. Een bistro is een e Lees meer

Phileine Huls
Phileine Huls
2025-07-26 04:11:23
Count answers : 28
0
Eet- en drinklokaal Moes – gevestigd in een pakhuis uit 1646 – organiseerde het vijf-gangen-diner samen met Cities, een instantie die onder andere culinair-historische tochten door Amsterdam organiseert. Moes in Amsterdam voor een 17e-eeuws diner.
Tim Vermeulen
Tim Vermeulen
2025-07-14 06:02:51
Count answers : 32
0
Met wanden bekleed met prachtig goudleerbehang uit de 17e eeuw, vormt het restaurant een unieke locatie midden in hartje Amsterdam. In de vijf 17-eeuwse huisjes worden nog steeds de heerlijkste gerechten geserveerd. Restaurant d’Vijff Vlieghen is sinds jaar en dag wereldwijd bekend als een must-do in Amsterdam. We zijn trots om het erfgoed van Nicolaas Kroese en zijn restaurant, dat hij in 1939 opstartte, voort te zetten voor volgende generaties. Dineren in een unieke entourage uit de Gouden Eeuw Oudhollandse decoratie en kunst
Naomi de Ruiter
Naomi de Ruiter
2025-07-14 05:24:21
Count answers : 39
0
d'Vijff Vlieghen, met een interieur van authentieke bouwmaterialen, was een feit. Nicolaas Kroese, de koning van d'Vijff Vlieghen, is naar eigen zeggen 'geboren in 1627 en vergeten om dood te gaan'. In 1939 besloot hij dan ook zijn hobby's eten en drinken te combineren met kunst en antiek. De in 1905 geboren Amsterdammer kocht in totaal vijf naast elkaar gelegen pandjes op de Spuistraat waar hij een kunst- en antiekhandel begon en zijn gasten wijn schonk.
Britt Elsjan of Wipper
Britt Elsjan of Wipper
2025-07-14 05:16:15
Count answers : 24
0
Restaurant Scheepskameel, vernoemd naar een 17e eeuw systeem dat schepen Amsterdam binnentrok. Op het Marineterrein, het gebied naast het Scheepvaartmuseum waar sinds kort een prachtig mooi bruggetje naar toe loopt, van achter Hanneke’s Boom uit zeg maar. Zo’n plek waar je eigenlijk nooit komt en dus met de komst van Scheepskameel een kneiter van een bestemming, om verschillende redenen; water alom, een puik terras dat uitkijkt op het water en eerder genoemde Hanneke’a Boom en restaurant Scheepskameel in een voormalig kantoorpand. Wat te verwachten? Soort gelijks als bij Rijsel, van de mensen van Rijsel samen met de voormalige chef van Marius (ook goed nieuws), maar dan net wat anders. Zoals de eigenaren tegen Het Parool vertelde: “We voeren een boerse keuken, aan presentatie doen we niet. Geen schilderijtjes, geen moussejes. We houden van het product zelf. En we gaan veel rauw doen: rauw vlees, rauwe vis, rauwe groente.” Dat, en zelfgemaakte worst. Scheepskameel
Samuel El Idrissi
Samuel El Idrissi
2025-07-14 03:33:40
Count answers : 46
0
De Silveren Spiegel is een traditioneel Nederlands restaurant in een mooi historisch pand uit de 17e eeuw. Dit zie je ook terug in de inrichting met Delfts Blauwe accenten, schilderijen en tulpen! De Silveren Spiegel is een Dutch Cuisine restaurant, wat betekent dat ze de visie van deze organisatie uitdragen. Dit houdt in dat ze duurzaam en bewust koken, met lokale- en seizoensproducten.
Tijn Groote
Tijn Groote
2025-07-14 03:10:14
Count answers : 24
0
Jansz. zet Volkert's passie voor gastvrijheid voort en serveert prachtig opgemaakte gerechten die geïnspireerd zijn op de hedendaagse Nederlandse keuken. Volkert Jansz was een 17e-eeuwse ambachtsman met een veeleisende smaak, een scherp oog voor stijl en een enthousiaste gastheer. Hij omarmde de fijnere dingen in het leven in de overtuiging dat die het leukst zijn als ze worden gedeeld.
Owen Janssens
Owen Janssens
2025-07-14 02:00:14
Count answers : 36
0
Restaurant de Silveren Spiegel in Amsterdam is een restaurant van uitzonderlijke kwaliteit, waar culinaire verfijning en historie samenkomen. Gevestigd in een prachtig 17e-eeuws pand, wordt dit gerenommeerde familierestaurant, eigendom van de familie Hoff, geroemd om zijn Fijne Nederlandse keuken onder leiding van chef-kok Yves van der Hoff. In deze twee trapgevelpandjes (1614) lijkt de tijd even stil te hebben gestaan.
Luuk van de Pavert
Luuk van de Pavert
2025-07-14 00:55:23
Count answers : 27
0
Het 17e-eeuwse restaurant in Amsterdam is gevestigd in een oud Hollands pandje nabij het Centraal Station aan het begin van de beroemde Zeedijk. Het restaurant beslaat een aantal 17e eeuwse pandjes. Het interieur is oud-Hollands en vooral de bar is zeer sfeervol. Er zijn verschillende opties voor lunch en diner, zoals een koffietafel, brunch en diverse menus. Drank moet contant worden afgerekend. Er is ook de mogelijkheid om een offerteaanvraag te doen voor een uitje of evenement in het restaurant.
Tijn de Vries
Tijn de Vries
2025-07-14 00:41:44
Count answers : 31
0
Restaurant Vermeer is gevestigd in een 17e eeuws monumentaal pand in het NH hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam tegenover Amsterdam Centraal. Het restaurant heeft al jaren een één Michelinster en werd in 2016 compleet gerenoveerd en is daarbij een prima locatie voor een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker met je date. In de keuken staat de Britse chef Chris Naylor die in 2019 is uitgeroepen tot groentechef van het jaar. De menukaart is heel origineel en bestaat alleen uit steekwoorden. Groente speelt dus een grande rol bij Vermeer. Chris Naylor daagt zichzelf elke keer weer uit om met mooie seizoensgebonden producten te werken en als het even kan zijn de producten ook nog lokaal verkregen. Zijn gerechten zijn robuust en met pure en volle smaken. Adres: Restaurant Vermeer – Prins Hendrikkade 59-72 – Amsterdam Website Prijscategorie: €€ Kitty’s tip: Als je niet in Amsterdam woont. Kom met de trein, het is heel makkelijk met het OV bereikbaar! Het restaurant ligt direct bij Amsterdam Centraal.