Wat is het 17e-eeuwse restaurant in Amsterdam?

Tim Vermeulen
2025-07-14 06:02:51
Count answers
: 2
Met wanden bekleed met prachtig goudleerbehang uit de 17e eeuw, vormt het restaurant een unieke locatie midden in hartje Amsterdam.
In de vijf 17-eeuwse huisjes worden nog steeds de heerlijkste gerechten geserveerd.
Restaurant d’Vijff Vlieghen is sinds jaar en dag wereldwijd bekend als een must-do in Amsterdam.
We zijn trots om het erfgoed van Nicolaas Kroese en zijn restaurant, dat hij in 1939 opstartte, voort te zetten voor volgende generaties.
Dineren in een unieke entourage uit de Gouden Eeuw
Oudhollandse decoratie en kunst

Naomi de Ruiter
2025-07-14 05:24:21
Count answers
: 2
d'Vijff Vlieghen, met een interieur van authentieke bouwmaterialen, was een feit. Nicolaas Kroese, de koning van d'Vijff Vlieghen, is naar eigen zeggen 'geboren in 1627 en vergeten om dood te gaan'. In 1939 besloot hij dan ook zijn hobby's eten en drinken te combineren met kunst en antiek. De in 1905 geboren Amsterdammer kocht in totaal vijf naast elkaar gelegen pandjes op de Spuistraat waar hij een kunst- en antiekhandel begon en zijn gasten wijn schonk.

Britt Elsjan of Wipper
2025-07-14 05:16:15
Count answers
: 1
Restaurant Scheepskameel, vernoemd naar een 17e eeuw systeem dat schepen Amsterdam binnentrok.
Op het Marineterrein, het gebied naast het Scheepvaartmuseum waar sinds kort een prachtig mooi bruggetje naar toe loopt, van achter Hanneke’s Boom uit zeg maar.
Zo’n plek waar je eigenlijk nooit komt en dus met de komst van Scheepskameel een kneiter van een bestemming, om verschillende redenen; water alom, een puik terras dat uitkijkt op het water en eerder genoemde Hanneke’a Boom en restaurant Scheepskameel in een voormalig kantoorpand.
Wat te verwachten?
Soort gelijks als bij Rijsel, van de mensen van Rijsel samen met de voormalige chef van Marius (ook goed nieuws), maar dan net wat anders.
Zoals de eigenaren tegen Het Parool vertelde: “We voeren een boerse keuken, aan presentatie doen we niet.
Geen schilderijtjes, geen moussejes.
We houden van het product zelf.
En we gaan veel rauw doen: rauw vlees, rauwe vis, rauwe groente.”
Dat, en zelfgemaakte worst.
Scheepskameel

Samuel El Idrissi
2025-07-14 03:33:40
Count answers
: 2
De Silveren Spiegel is een traditioneel Nederlands restaurant in een mooi historisch pand uit de 17e eeuw.
Dit zie je ook terug in de inrichting met Delfts Blauwe accenten, schilderijen en tulpen! De Silveren Spiegel is een Dutch Cuisine restaurant, wat betekent dat ze de visie van deze organisatie uitdragen.
Dit houdt in dat ze duurzaam en bewust koken, met lokale- en seizoensproducten.

Tijn Groote
2025-07-14 03:10:14
Count answers
: 2
Jansz. zet Volkert's passie voor gastvrijheid voort en serveert prachtig opgemaakte gerechten die geïnspireerd zijn op de hedendaagse Nederlandse keuken. Volkert Jansz was een 17e-eeuwse ambachtsman met een veeleisende smaak, een scherp oog voor stijl en een enthousiaste gastheer. Hij omarmde de fijnere dingen in het leven in de overtuiging dat die het leukst zijn als ze worden gedeeld.

Owen Janssens
2025-07-14 02:00:14
Count answers
: 2
Restaurant de Silveren Spiegel in Amsterdam is een restaurant van uitzonderlijke kwaliteit, waar culinaire verfijning en historie samenkomen. Gevestigd in een prachtig 17e-eeuws pand, wordt dit gerenommeerde familierestaurant, eigendom van de familie Hoff, geroemd om zijn Fijne Nederlandse keuken onder leiding van chef-kok Yves van der Hoff. In deze twee trapgevelpandjes (1614) lijkt de tijd even stil te hebben gestaan.

Luuk van de Pavert
2025-07-14 00:55:23
Count answers
: 3
Het 17e-eeuwse restaurant in Amsterdam is gevestigd in een oud Hollands pandje nabij het Centraal Station aan het begin van de beroemde Zeedijk.
Het restaurant beslaat een aantal 17e eeuwse pandjes.
Het interieur is oud-Hollands en vooral de bar is zeer sfeervol.
Er zijn verschillende opties voor lunch en diner, zoals een koffietafel, brunch en diverse menus.
Drank moet contant worden afgerekend.
Er is ook de mogelijkheid om een offerteaanvraag te doen voor een uitje of evenement in het restaurant.

Tijn de Vries
2025-07-14 00:41:44
Count answers
: 2
Restaurant Vermeer is gevestigd in een 17e eeuws monumentaal pand in het NH hotel Barbizon Palace aan de Prins Hendrikkade in Amsterdam tegenover Amsterdam Centraal.
Het restaurant heeft al jaren een één Michelinster en werd in 2016 compleet gerenoveerd en is daarbij een prima locatie voor een etentje met vrienden of familie, maar ook zeker met je date.
In de keuken staat de Britse chef Chris Naylor die in 2019 is uitgeroepen tot groentechef van het jaar.
De menukaart is heel origineel en bestaat alleen uit steekwoorden.
Groente speelt dus een grande rol bij Vermeer.
Chris Naylor daagt zichzelf elke keer weer uit om met mooie seizoensgebonden producten te werken en als het even kan zijn de producten ook nog lokaal verkregen.
Zijn gerechten zijn robuust en met pure en volle smaken.
Adres: Restaurant Vermeer – Prins Hendrikkade 59-72 – Amsterdam
Website
Prijscategorie: €€
Kitty’s tip: Als je niet in Amsterdam woont.
Kom met de trein, het is heel makkelijk met het OV bereikbaar!
Het restaurant ligt direct bij Amsterdam Centraal.
Lees ook
- Wat was restaurant Amsterdam vroeger?
- Wat is bistro eten?
- Wat is de geschiedenis van Bistro?
- Wat is het verschil tussen een Franse bistro en een Franse brasserie?
- Wat is het oudste restaurant van Amsterdam?
- Wat is een bistro in eten?
- Wat is de geschiedenis van de Franse brasserie?
- Wat betekent "bistro