Hoeveel siroop voor limonade?

Laura Franse Storm
2025-07-07 08:08:11
Count answers
: 2
Doe 100 ml water in een steelpannetje en zet dit het vuur.
Voeg dan 100 ml suiker toe en zorg er al roerende voor dat de suiker volledig oplost in het water.
Suikerwater is trouwens niets meer en niets minder dan gelijke delen water en suiker die goed met elkaar vermengd zijn.
Het suikerwater maak je met gelijke delen suiker en water.
Dit recept is voor een liter citroenlimonade en bevat 100 ml suiker.

Dylan Janssen
2025-07-07 06:30:24
Count answers
: 7
Voor limonadesiroop kun je allerlei soorten fruit gebruiken. Meet de hoeveelheid sap die je over hebt gehouden. Voor elke liter sap gebruik je 1,5 kilo (riet)suiker. Met een liter sap en 1,5 kilo suiker heb je ongeveer 2 liter siroop. Je kunt minder suiker gebruiken, dan moet je citroenzuur toevoegen, maar dan nog heb je op een liter sap 1250 gram suiker nodig en 25 gram citroenzuur. Je doet echt een heel klein scheutje in een glas en vult de rest aan met water.

Guusje Luitgardis van Neustriƫ
2025-07-07 06:17:51
Count answers
: 1
Op een hele twee-liter-fles gaat dus 250 cc limonadesiroop en 1750 cc water. 250 cc geldt natuurlijk voor 1 :7 - limonade. Bij 1:4 moet er al 400 cc in. Het hangt af van de limonadesiroop die je gebruikt ; sommigen verdunnen 1:4, andere wel 1:7 ; meestal staat dat op de fles. Even op de fles kijken en het sommetje maken - en desnoods nog iets verder verdunnen zelfs.

Sven Demir
2025-07-07 05:20:39
Count answers
: 0
Wij deden op scouting altijd anderhalve fles goedkope siroop in een 10 liter jerrycan.
19+9, dat zijn 28 flessen siroop.
Maar zo zou ik het doen.
BTW ik ben slecht in rekenen, maar ik geloof dat deze berekening wel klopt.

Pien van Kasteelen
2025-07-07 03:34:20
Count answers
: 4
Meng 1 liter koud en helder vers vruchtensap met 1,5 kilo suiker. Dat is veel, maar je hebt een suikerpercentage van minimaal 62 % nodig om de siroop houdbaar te maken. De siroop bevat wel veel suiker, maar, in tegenstelling tot gekochte siroop, ook 40% sap van je zelf geoogste smakelijke onbespoten vruchten, en geen conserveermiddelen. Lekker om te verdunnen met 5 tot 6 delen water of spa rood, een scheutje door de vla of yoghurt of melk of karnemelk, etc. Meng de vruchtensap, suiker en citroenzuur en roer tot alle suiker en citroenzuur is opgelost. De siroop is 12 maanden houdbaar.