Neem veel eten in blik mee. Dat blijft lang goed en hoeft niet gekoeld te worden. Denk aan tonijn in blik, fruit in blik, knakworsten, kikkererwten, soep. Wortels, paprika, komkommer blijven lang goed buiten de koelkast. Probeer ingrediënten mee te nemen die je kunt mixen en matchen. Een komkommertje in je salade voor ’s avonds, maar ook op brood in de ochtend.
Pakje cruesli/muesli + houdbare pakjes melk = instant ontbijt! Krentenbollen, eierkoeken en peperkoek blijven lang lekker
Mueslirepen en dadelrepen zijn prima snacks die weinig ruimte in beslag nemen
Ontbijt met een fruitsalade. Mix stukjes banaan, sinaasappel, druiven en aardbeien. Doe er wat munt en limoensap over.
Een broodje pindakaas met hagelslag? Prima.
Maak wraps met avocado, tomaat en geplette kikkererwten. En eventueel koriander/peterselie.
Instant noedels (mits je een waterkoker mee hebt of zin hebt om een kopje thee te halen)
Broodje banaan met chocopasta
Maak een Spaanse tortilla en neem ‘m mee. Een tortilla blijft lang smeuïg, vanwege de olie.
Gedroogde worst
Voorverpakte boerencake/roombotercake
Crackers
Gevulde wijnbladeren in blik
Notenbrood blijf lang goed
Dag 1, 2, 3 en misschien wel 4. Dat vergt planning. Máár een heuse maaltijd op de uitklaptafel zetten kan echt.
Dag 1: Pastasalade met tonijn
Mix in 1 grote kom (handig, minder afwas) een blik olijven, een of twee eetlepels mayonaise, 3 tomaten in partjes, een half potje kappertjes, een fijngesneden rode ui en wat voorgekookte, koude pasta (die je thuis kookt en in een bakje meeneemt).
Nu is-ie vegetarisch. Als je er een blikje tonijn aan toevoegt niet meer, maar wel extra lekker.
Alles is houdbaar buiten de koelkast (wel op een koele plek bewaren), en de pasta houdt het heus een dagje vol.
Mix alles goed door en verras je mede-festivalgangers.
Dag 2: Knakworst deluxe
Of je hotdog 'hot' is, maakt nu even niet uit. Hij wordt in ieder geval lekker.
Heb je een gaspitje, maak dan je (vega)knakworst warm.
Heb je die niet? Geen zorgen.
Men neme een wit puntje.
Snijd de bovenkant in.
Mix de mayo met sriracha (pittige saus).
Smeer dit in het puntje.
Leg er wat kimchi of reepjes augurk op.
Daarop leg je de knakworst en die top je af met wat gefrituurde uitjes.
Je bent de held van dag 2.
Beloofd.
Dag 3: (Couscous)tabouleh
Na al dat frituurgeweld (we weten heus wel dat je hier en daar een patatje op hebt) is het tijd voor iets lichters.
Voor dit gerecht heb je wel wat kokend water nodig, dus een waterkoker is gewenst.
Die stop je (op eigen risico) in een stopcontact bij de douches of je scoort ergens een kop hete thee.
Wel in dat gekookte water (met vers citroensap) je couscous.
Snijd een tomaat, rode ui, komkommer in kleine blokjes.
Roer de couscous met een vork en voeg de groenten en kikkererwten toe.
Besprenkel met olijfolie.
Breng op smaak met zout, peper en peterselie, munt en/of koriander.